Για την μπεσαμέλ:
50 γραμμ. βούτυρο,50 γραμμ. αλεύρι,1 λίτρο γάλα αλάτι, φρέσκο πιπέρι, μοσχοκάρυδο, 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο,1 κ.σ. μουστάρδα
Για τη συνταγή:
500 γραμμ. μικρά ζυμαρικά, 150 γραμμ. τσένταρ τριμμένο 4 κ.σ. τριμμένη φρυγανιά, βούτυρο, αλάτι, φρέσκο πιπέρι
Εκτέλεση
1. Για τη μπεσαμέλ: Λιώνετε το βούτυρο σε μια κατσαρόλα και σοτάρετε το κρεμμύδι. Το αφήνετε μέχρι να ροδίσει. Προσθέτετε το αλεύρι, μία πρέζα μοσχοκάρυδο, τη μουστάρδα αλατοπιπερώνετε και ανακατεύετε. Ρίχνετε το γάλα λίγο λίγο και με μια κουτάλα αναμειγνύετε όλα τα υλικά μέχρι το μείγμα να γίνει ομοιογενές.
2. Βράζετε τα ζυμαρικά σε αλατισμένο νερό ακολουθώντας τις οδηγίες της συσκευασίας και τα στραγγίζετε. Τα βάζετε σε ένα πυρέξ.
3. Τοποθετείτε το μείγμα σε ένα πυρέξ, συμπληρώνετε με το υπόλοιπο τυρί, τη φρυγανιά, μερικά κομμάτια βούτυρο και ψήνετε στο φούρνο στους 180° c για 20΄ με 30’.