Με αυτή τη συνταγή η εβδομάδα θα ξεκινήσει καλύτερα από όσο νόμιζες

Φτιάξε αυτά τα νιόκι με λαχταριστή σάλτσα ντομάτας και θα ξεχάσεις για λίγο ότι είναι Δευτέρα...

Elle 04 Δεκ. 18
Με αυτή τη συνταγή η εβδομάδα θα ξεκινήσει καλύτερα από όσο νόμιζες

Υλικά:
1 spicy λουκάνικο χωριάτικο, μεσαίου μεγέθους
3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
4-5 ώριμες ντομάτες
5 σκελίδες σκόρδο, πολτοποιημένες
1/4 κουταλάκι του γλυκού ρίγανη αποξηραμένη
1/4 κουταλάκι του γλυκού κόκκινο πιπέρι
Λίγα φύλλα φρέσκου βασιλικού
2 συσκευασίες gnocchi πατάτες
Τριμμένη παρμεζάνα για το σερβίρισμα
Αλάτι και φρέσκο πιπέρι

Εκτέλεση:
1.
Κόψε το λουκάνικο σε πολύ μικρά κομμάτια.
2.
Σε ένα μεσαίου μεγέθους αντικολλητικό τηγάνι ρίξε 2 κουταλιές ελαιόλαδο.  Όταν ζεσταθεί, πρόσθεσε το λουκάνικο και μαγείρεψέ το για 2-3 λεπτά. Αφαίρεσέ το από τη φωτιά προτού μαγειρευτεί καλά.
3. Στο ίδιο τηγάνι, ρίξε 1 κουταλιά ελαιόλαδο και μόλις ζεσταθεί πρόσθεσε το πολτοποιημένο σκόρδο. Αφού εκείνο μαλακώσει και βγάλει τα αρώματά του, πρόσθεσε τις ψιλοκομμένες ντομάτες. Μόλις πάρουν την πρώτη βράση, ρίξε στο τηγάνι 1 φλιτζάνι νερό, την ξερή ρίγανη, το κόκκινο πιπέρι, τον βασιλικό και 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι.
4. Πρόσθεσε στη σάλτσα τα κομματάκια του λουκάνικου και ανακάτεψε απαλά, μέχρι να καλυφθούν εντελώς. Άφησε την σάλτσα να βράσει για περίπου 15-20 λεπτά, ανακατεύοντας ελαφρά σε τακτά χρονικά διαστήματα.
5. Μέχρι η σάλτσα σου να μαγειρευτεί σωστά, βράσε τα νιόκι, σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας τους.
6. Μόλις είναι έτοιμα, ρίξε τα στο τηγάνι με την σάλτσα ντομάτας. Ανακάτεψε καλά και σέρβιρε. Προαιρετικά μπορείς να τα πασπαλίσεις με τριμμένη παρμεζάνα, μαύρο πιπέρι και φρέσκο βασιλικό.

Περισσότερες συνταγές στο: therecipecritic.com

Ακολουθήστε το ELLE στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

Σχετικά θέματα:

MHT