Για 4-6 άτομα
Προετοιμασία: 10 λεπτά
Μαγείρεμα: 1 ώρα
Υλικά:
1 ροφός περίπου 3 κιλά (45 εκ. μήκος)
1 κιλό ντοματίνια
2 κρεμμύδια
100 γραμμ. ελιές μαύρες χωρίς κουκούτσι
1 κρασοπότηρο λευκό ξηρό κρασί
6 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
3 φύλλα δάφνης
3 σκελίδες σκόρδο
2 λεμόνια
Αλάτι
Πιπέρι
1 πιπεριά τσίλι σε σκόνη
Εκτέλεση:
1. Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 160ο C.
2. Καθαρίζετε τα σκόρδα και τα κρεμμύδια, κόβετε τα κρεμμύδια σε χοντρές φέτες, τα ντοματίνια στα 4, τα φύλλα δάφνης σε λωρίδες, τα ανακατεύετε όλα μαζί σε ένα ταψί μαζί με το ελαιόλαδο, τις ελιές και αλατοπιπερώνετε.
3. Πλένετε καλά το ψάρι, το αλατίζετε μέσα έξω και το τοποθετείτε στο ταψί.
4. Κόβετε το μισό λεμόνι σε λεπτές φέτες και τις προσθέτετε στο φαγητό. Στύβετε τον χυμό του υπόλοιπου λεμονιού και τον ρίχνετε πάνω στο ψάρι μαζί με το κρασί.
5. Ψήνετε το ψάρι στον φούρνο για 1 ώρα περιχύνοντάς το πότε πότε με το ζουμί του.
6. Πασπαλίζετε με την πιπεριά τσίλι και σερβίρετε.