Με αυτή την μακαρονάδα primavera θα σταματήσεις να σκέφτεσαι το αγαπημένο σου ιταλικό εστιατόριο

Στην Ιταλία, pasta primavera είναι τα ζυμαρικά με λαχανικά! Πρόκειται για από τις πιο γνωστές συνταγές της γείτονος χώρας, που πρέπει σίγουρα να δοκιμάσεις, αφού είναι έτοιμη μέσα σε 15 λεπτά.

Elle 30 Μαρ. 20
Με αυτή την μακαρονάδα primavera θα σταματήσεις να σκέφτεσαι το αγαπημένο σου ιταλικό εστιατόριο

Υλικά:

2 κουταλιές της σούπας βούτυρο
1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
1 μικρό κολοκυθάκι, ψιλοκομμένο
1/2 φλιτζάνι αρακάς (κατεψυγμένα)
1/2 πιπεριά (το χρώμα της επιλογής σου)
8-10 ντοματίνια (κομμένα στη μέση)
1 μικρό καρότο, κομμένο με το πίλερ σε λεπτές λωρίδες
3 σκελίδες σκόρδο, πολτοποιημένες
1 κουταλάκι του γλυκού χυμό λεμονιού
1 κουταλιά της σούπας φρέσκο βασιλικό
1/2 φλιτζάνι τριμμένη παρμεζάνα
1 συσκευασία ζυμαρικά (της επιλογής σου)
Αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση:

Βράσε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας τους.

Ζέστανε σε ένα τηγάνι το βούτυρο και το ελαιόλαδο σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Μόλις ζεσταθούν αρκετά, ρίξε στο τηγάνι το σκόρδο και τα ψικομμένα λαχανικά και σόταρέ τα για περίπου 5 λεπτά, έως ότου δηλαδή τα λαχανικά να μαλακώσουν.

Μόλις τα λαχανικά «καραμελώσουν» πρόσθεσε το χυμό του λεμονιού, τον βασιλικό, αλάτι και πιπέρι και συνέχισε το μαγείρεμα.

Πριν σουρώσεις τα ζυμαρικά, κράτησε μια μικρή ποσότητα από το νερό μέσα στο οποίο έβραζαν και πρόσθεσέ την στο τηγάνι με τα λαχανικά. Σούρωσε καλά τα ζυμαρικά και ρίξ’τα μέσα στο τηγάνι με την σάλτσα. Λίγα λεπτά πριν σερβίρεις, μην ξεχάσεις να πασπαλίσεις το τηγάνι με άφθονη τριμμένη παρμεζάνα.

Βρες ακόμα πιο λαχταριστές συνταγές στο The Recipe Critic.
Ακολουθήστε το ELLE στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

Σχετικά θέματα:

MHT