Υλικά:
3 μεγάλες μελιτζάνες σε φέτες
150 γραμμ. μοτσαρέλα
100 γραμμ. τριμμένη παρμεζάνα ή πεκορίνο
για την σάλτσα:
1 κόκκινο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
250 γραμμ. μανιτάρια
500 γραμμ. ντοματίνια κομμένα στα δυο
1 κ.σ. πελτέ ντομάτας
1 κ.γ. φρέσκα φύλλα θυμάρι
1 κ.γ. φρέσκο δεντρολίβανο ψιλοκομμένο
1 κ.γ. φρέσκο βασιλικό ψιλοκομμένο
Εκτέλεση:
1. Αλείφετε τις μελιτζάνες με ελαιόλαδο και τις ψήνετε 1-2′ στο τηγάνι.
2. Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 200
3. Για την σάλτσα σοτάρετε ελαφρά το κρεμμύδι με λίγο ελαιόλαδο.
4. Προσθέτετε το σκόρδο, τα μανιτάρια και μαγειρεύετε μέχρι να ροδίσουν.
5. Προσθέτετε τα υπόλοιπα υλικά και ψήνετε σε μέτρια φωτιά για 10′.
6. Απλώνετε τις μελιτζάνες σε ένα πυρίμαχο σκεύος, βάζετε από πάνω την σάλτσα και το τριμμένο τυρί και κρατάτε λίγο για το γαρνίρισμα στο τέλος.
7. Ψήνετε για 15-20′ μέχρι να λιώσει το τυρί.
8. Αφήνετε να κρυώσει για 5′, πασπαλίζετε με το υπόλοιπο τυρί και σερβίρετε.
Βρείτε περισσότερες γευστικές συνταγές στο simply-delicious-food.com