Υλικά:
6 φλιτζάνια ψιλοκομμένο μαρούλι
2 μικρά στήθη κοτόπουλου
2 βρασμένα αυγά, κομμένα σε φέτες
4 φέτες μπέικον, ψιλοκομμένο
1 αβοκάντο, κομμένο σε φέτες
1 αχλάδι, κομμένο σε φέτες
1/2 φλιτζάνι σπόροι ροδιού
1/4 φλιτζάνι τριμμένη φέτα
Για την βινεγκρέτ πορτοκαλιού:
2 κουταλιές της σούπας χυμό πορτοκαλιού
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
1 κουταλιά της σούπας ξύδι από λευκό κρασί
2 κουταλιές του γλυκού μέλι
1/2 κουταλιές του γλυκού ξύσμα από πορτοκάλι
μια πρέζα αλάτι
Εκτέλεση:
1. Ανάμειξε όλα τα συστατικά για την βινεγκρέτ, ρίχνοντάς τα σε ένα μικρό δοχείο. Μόλις το μείγμα ομογενοποιηθεί, άσε το δοχείο στην άκρη.
2. Τσιγάρισε το μπέικον σε μέτρια φωτιά, μέχρι να γίνει τραγανό. Όταν είναι έτοιμο, αφαίρεσε το από το τηγάνι και τοποθέτησέ το σε αντικολλητικό χαρτί.
3. Πασπάλισε τα στήθη του κοτόπουλου και από τις δύο πλευρές με αλάτι και πιπέρι. Στο ίδιο τηγάνι που τσιγάρισες το μπέικον, ψήσε το κοτόπουλο για περίπου 5 λεπτά από κάθε πλευρά, έως ότου πάρει ένα χρυσαφένιο χρώμα. Μόλις κρυώσει, κόψ’το σε λεπτές φέτες.
4. Τοποθέτησε το μαρούλι σε ένα μεγάλο μπολ. Πρόσθεσε το κοτόπουλο, τα αυγά, το αχλάδι, το μπέικον, το αβοκάντο, το ρόδι και τη φέτα. Περίχυσε την σαλάτα με την βινεγκρέτ και ανακάτεψε καλά.
Περισσότερες συνταγές στο: therecipecritic.com.