Ψητό κατσαρόλας με πορτοκάλι
Υλικά για 6 άτομα
1, 5 κιλό βοδινό κρέας
Για τη μαρινάδα:
1 μπουκάλι λευκό κρασί
3 σκελίδες σκόρδο
1 φύλλο δάφνης
1 κλωναράκι θυμάρι
μαϊντανός ψιλοκομμένος
βούτυρο για τηγάνι
100 γραμμ. μπέικον
4 κρεμμύδια κομμένα σε φέτες
ξύσμα από μισό πορτοκάλι
100 γραμμ. πράσινες ελιές
1 συσκευασία πολτός ντομάτας
μαϊντανός
αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση:
1. Κόβετε το κρέας σε μικρά κομμάτια.
2. Σε ένα μπολ ανακατεύετε όλα τα υλικά της μαρινάδας. Προσθέτετε το κρέας και καλύπτετε με μεμβράνη. Αφήνετε τα υλικά να μαριναριστούν όλο το βράδυ.
3. Βγάζετε το κρέας από τη μαρινάδα, το καθαρίζετε και το σοτάρετε σε μια κατσαρόλα με το βούτυρο και το μπέικον. Μόλις ροδίσουν, αφαιρείτε το κρέας και το μπέικον από το σκεύος.
4. Στην ίδια κατσαρόλα σοτάρετε το κρεμμύδι μέχρι να ροδίσει. Ξαναρίχνετε μέσα το κρέας, τη μαρινάδα και το ξύσμα πορτοκάλι και μαγειρεύετε για 1 1/2 ώρα, μέχρι να μαλακώσει το κρέας. Ανακατεύετε συχνά. Προσθέτετε τη ντομάτα, το μπέικον και τις ελιές και μαγειρεύετε για 30′ ακόμα. Συνοδεύετε με ρύζι.