Σολομός με γιαούρτι
Υλικά
1.2 κιλά σολομός σε φέτες, 8 κλωναράκια δεντρολίβανο, 500 γραμμ. γιαούρτι πλήρες
1 ματσάκι άνηθος ψιλοκομμένος, χυμός και ξύσμα από 1 λεμόνι, ελαιόλαδο
1 φλιτζ. βρασμένο πλιγούρι, 2 βρασμένα κολοκύθια,1 ψιλοκομμένη κόκκινη πιπεριά
Εκτέλεση:
1. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς.
2. Τοποθετείτε το σολομό στο ταψί, από πάνω απλώνετε το δεντρολίβανο και περιχύνετε με ελαιόλαδο. Ψήνετε για 20′.
3. Σε ένα μπολ ανακατεύετε το γιαούρτι με το άνηθο και το ξύσμα από 1 λεμόνι. Προσθέτετε και το χυμό και αλατίζετε.
4. Σερβίρετε το σολομό μαζί με το πλιγούρι και τα λαχανικά και από πάνω το γιαούρτι.
Ακολουθήστε το ELLE στο
Google News
και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!