Υλικά:
1 κιλό γαρίδες, καθαρισμένες
1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
1 πακέτο σπαγγέτι
1/2 φλιτζάνι βούτυρο
2 φλιτζάνια κρέμα γάλακτος
4 κουταλιές της σούπας τυρί κρέμα
1/2 κουταλάκι του γλυκού σκόρδο, πολτοποιημένο
1 κουταλάκι του γλυκού σκόνη σκόρδου
1/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1/4 κουταλάκι του γλυκού πιπέρι
1 φλιτζάνι τριμμένη παρμεζάνα
Εκτέλεση:
1. Ρίξε το ελαιόλαδο μαζί με τις γαρίδες σε ένα μεγάλο τηγάνι και τσιγάρισε τις σε μέτρια προς υψηλή φωτιά για 2-3 λεπτά, έως ότου να γίνουν διάφανες.
2. Σε μια κατσαρόλα με καυτό νερό, βράσε τα μακαρόνια, σύμφωνα με τις οδηγίες στην συσκευασία τους.
3. Στο μεταξύ, προετοίμασε την σάλτσα. Σε μέτρια φωτιά, ανέμειξε το βούτυρο, την κρέμα γάλακτος και το τυρί κρέμα και ανακάτευε διαρκώς, ώσπου να λιώσουν και να γίνουν ένα ενιαίο μείγμα. Πρόσθεσε το πολτοποιημένο σκόρδο, την σκόνη σκόρδου, αλάτι και πιπέρι. Συνέχισε να ανακατεύεις, μέχρι να πήξει η σάλτσα.
4.Για να ολοκληρώσεις την συνταγή, πρόσθεσε τριμμένη παρμεζάνα, τις γαρίδες και τα σπαγγέτι την σάλτσα και ανακάτεψε καλά.
Περισσότερες συνταγές στο: therecipecritic.com