Υλικά:
250 γρ. ζυμαρικά πένες ολικής άλεσης
2 φλ. μπρόκολο
1 φλ. ντοματίνια κομμένα στην μέση
1 κ.γ. σκόρδο ψιλοκομμένο
1/4 φλ. σάλτσα πέστο
1/4 φλ. φέτα
χυμό από 1/2 λεμόνι
φρέσκο βασιλικλός ψιλοκομμένο
Εκτέλεση:
1. Μαγειρεύετε τις πένες όπως αναγράφεται στην συσκευασία μέχρι να γίνουν al dente.
2. Τα τελευταία 1-2′ προσθέτετε στην κατσαρόλα το μπρόκολο. Στραγγίζετε και επιστρέφετε στην κατσαρόλα σε πολύ χαμηλή φωτιά.
3. Στην ίδια κατσαρόλα προσθέτετε το σκόρδο και τα ντοματίνια και σοτάρετε για 1-2′. Προσθέτετε την σάλτσα πέστο, την φέτα και τον χυμό του λεμονιού.
4. Ανακατεύετε καλά ώστε να πάνε παντού τα υλικά. Πασπαλίζετε με βασιλικό πριν το σερβίρισμα.