Κιμαδόπιτα από λαζάνια και ρικότα
Υλικά για 8 άτομα
18 φύλλα λαζάνια
1,2 κιλά μοσχαρίσιος κιμάς
120 γραμμ. αμύγδαλα καθαρισμένα
700 γραμμ. ρικότα
1 χούφτα μέντα ψιλοκομμένη
300 γραμμ. ντομάτες τριμμένες
2 μπάλες μοτσαρέλα
60 γραμμ. τριμμένη παρμεζάνα
8 κ.σ. Ελαιόλαδο
αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση:
1. Βρέχετε λίγο τα λαζάνια και τα σκουπίζετε με ένα πανί.
2. Σε ένα μπλέντερ χτυπάτε τα αμύγδαλα. Τα ρίχνετε σε ένα μπολ μαζί με τον κιμά, προσθέτετε 2 κ.σ. ελαιόλαδο, αλατοπιπερώνετε και ζυμώνετε.
3. Βουτυρώνετε ένα ταψί, στρώνετε κάτω 6 φύλλα λαζάνια, απλώνετε τον κιμά, καλύπτετε με άλλα 6 φύλλα λαζάνια, τρίβετε από πάνω τη ρικότα, περιχύνετε με 2 κ.σ. ελαιόλαδο, αλατοπιπερώνετε και πασπαλίζετε με τη μέντα. Προσθέτετε τις ντομάτες, τη μοτσαρέλα κομμένη σε φέτες, αλατοπιπερώνετε και ολοκληρώνετε με τα υπόλοιπα 6 λαζάνια.
4. Περιχύνετε με λίγο ελαιόλαδο, πασπαλίζετε με την παρμεζάνα και ψήνετε στους 180 βαθμούς για 30′.