Μια κιμαδόπιτα που λιώνει στο στόμα (μην αντιστέκεσαι)

Σε λίγα λεπτά έχεις στο πιάτο σου το πιο νόστιμο φαγητό.

Elle 07 Οκτ. 19
Μια κιμαδόπιτα που λιώνει στο στόμα (μην αντιστέκεσαι)

Κιμαδόπιτα από λαζάνια και ρικότα

Υλικά για 8 άτομα
18 φύλλα λαζάνια
1,2 κιλά μοσχαρίσιος κιμάς
120 γραμμ. αμύγδαλα καθαρισμένα
700 γραμμ. ρικότα
1 χούφτα μέντα ψιλοκομμένη
300 γραμμ. ντομάτες τριμμένες
2 μπάλες μοτσαρέλα
60 γραμμ. τριμμένη παρμεζάνα
8 κ.σ. Ελαιόλαδο
αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση:
1. Βρέχετε λίγο τα λαζάνια και τα σκουπίζετε με ένα πανί.
2. Σε ένα μπλέντερ χτυπάτε τα αμύγδαλα. Τα ρίχνετε σε ένα μπολ μαζί με τον κιμά, προσθέτετε 2 κ.σ. ελαιόλαδο, αλατοπιπερώνετε και ζυμώνετε.
3. Βουτυρώνετε ένα ταψί, στρώνετε κάτω 6 φύλλα λαζάνια, απλώνετε τον κιμά, καλύπτετε με άλλα 6 φύλλα λαζάνια, τρίβετε από πάνω τη ρικότα, περιχύνετε με 2 κ.σ. ελαιόλαδο, αλατοπιπερώνετε και πασπαλίζετε με τη μέντα. Προσθέτετε τις ντομάτες, τη μοτσαρέλα κομμένη σε φέτες, αλατοπιπερώνετε και ολοκληρώνετε με τα υπόλοιπα 6 λαζάνια.
4. Περιχύνετε με λίγο ελαιόλαδο, πασπαλίζετε με την παρμεζάνα και ψήνετε στους 180 βαθμούς για 30′.

Ακολουθήστε το ELLE στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

Σχετικά θέματα:

MHT