Υλικά:
3 κόκκινες, πορτοκαλί ή κίτρινες πιπεριές
75 γραμμ. καρύδια
1 μεγάλο ματσάκι μαϊντανό, ψιλοκομμένο
1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη
5 κ.σ. ελαιόλαδο
1 κ.σ. ξύδι
200 γραμμ. ντοματίνια
400 γραμμ. φασόλια γίγαντες, βρασμένα και στραγγισμένα
1 μικρό κόκκινο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 κ.σ. κάπαρη
αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση:
1. Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 220°C.
2. Βάζετε τις πιπεριές ολόκληρες σε ένα ταψι και ψήνετε για 30-35′ μέχρι να αρχίσουν να μαυρίζουν και προσθέτετε τα καρύδια στο ταψί για τα 3 τελευταία λεπτά.
3. Όταν ψηθούν οι πιπεριές τις βάζετε σε ένα μπολ και καλύπτετε με πλαστική μεμβράνη (με την μέθοδο αυτή θα είναι πολύ πιο εύκολο να τις καθαρίσετε αργότερα) και βάζετε τα καρύδια στην άκρη να κρυώσουν.
4. Όταν οι πιπεριές κρυώσουν αρκετά ώστε να μπορείτε να τις πιάσετε χωρίς γάντια, τις καθαρίζετε καλά, αφαιρείτε τα σποράκια και τις ψιλοκόβετε. Όταν κρύωσουν τα καρύδια τα ψιλοκόβετε.
5. Σε ένα μεγάλο μπολ φτιάχνετε το dressing: ανακατεύετε τις πιπεριές και τα καρύδια με τον μαιντανό, το σκόρδο, το ελαιόλαδο, το ξύδι και το αλατοπίπερο.
6. Σε ένα μπολ βάζετε τα ντοματίνια, τους γίγαντες, το κόκκινο κρεμμύδι και την κάπαρη. Ραντίζετε με το ντρεσινγκ και ανακατεύετε καλά πριν το σερβίρισμα.