Πίτσα με μανιτάρια και ελιές
(προετοιμασία 15’, μαγείρεμα 2 ώρες και 20’)
Υλικά για 4 άτομα
500 γραμμ. ζύμη για πίτσα ή για ψωμί, 2 κιλά κρεμμύδια ψιλοκομμένα 100 γραμμ. λευκά μανιτάρια, 1 χούφτα μαύρες ελιές, θυμάρι, ελαιόλαδο 1 κ.σ. σος ψαριού, αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
1. Σε μια κατσαρόλα με λίγο ελαιόλαδο σοτάρετε τα κρεμμύδια για 2’ και τα μαγειρεύετε σε χαμηλή φωτιά για 2 ώρες τουλάχιστον. Προσθέτετε, αν χρειάζεται, λίγο νερό και τέλος τη σος ψαριού.
2. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 2000 C. Απλώνετε τη ζύμη σε ένα λαδόχαρτο. Μέσα στο μείγμα με τα κρεμμύδια ρίχνετε και τα μανιτάρια, αλατοπιπερώνετε και ανακατεύετε.
3. Τοποθετείτε τα υλικά της κατσαρόλας πάνω από τη ζύμη. Συμπληρώνετε με τις ελιές και τα μυρωδικά και ψήνετε για 20’. Τρώγεται ζεστή ή κρύα.
Tip: Μπορείτε να αντικαταστήσετε τις μαύρες ελιές με πράσινες.