Υλικά:
1 κολοκύθα καθαρισμένη, χωρίς σποράκια και κομμένη σε κυβάκια
1 μεσαίο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
1 καρότο κομμένο σε κύβους
1 πατάτα κομμένη σε κύβους
1 κονσέρβα ντομάτες σε πελτέ
1 κ.γ. κύμινο σε σκόνη
1 κ.γ. πάπρικα
Ξύσμα από ένα λεμόνι
1 πιπεριά τσίλι, ψιλοκομμένη
300 ml ζωμό λαχανικών
Εκτέλεση:
1. Ψιλοκόβετε το κρεμμύδι και το σοτάρετε σε λίγο ελαιόλαδο μαζί με τα μυρωδικά και την πιπεριά τσίλι.
2. Προσθέτετε την κολοκύθα και τις ντομάτες και τον ζωμό λαχανικών. Αφήνετε να σιγοβράσουν για 30′ σε χαμηλή φωτιά μέχρι να μαλακώσει η κολοκύθα.
3. Περνάτε το μείγμα από το μπλέντερ για να γίνει σούπα. Προσθέτετε το ξύσμα του λεμονιού και αλατοπιπερώνετε πριν το σερβίρισμα.