Υλικά:
75 γραμμ. μαρούλι ψιλοκομμένο
75 γραμμ. σπανάκι ψιλοκομμένο
1 μεγάλο αβοκάντο
1 κ.γ. χυμό λεμονιού
1/3 καβουρδισμένα φιστίκια Αιγίνης
3 μικρά μανταρίνια
400 γραμμ. παντζάρια βρασμένα
Κατσικίσιο τυρί ή φέτα
Για το dressing:
1/4 φλ. φρέσκο χυμό πορτοκάλι
2 κ.γ. ξύσμα πορτοκαλιού
1,5 κ.γ. μέλι
1/2 κ.γ. μουστάρδα Ντιζόν
1/4 σκόρδο σε σκόνη
1/3 φλ. ελαιόλαδο
1/2 κ.γ. παπαρουνόσπορο
Εκτέλεση:
1. Σε ένα μεγάλο μπολ βάζετε το μαρούλι και το σπανάκι.
2. Καθαρίζετε το αβοκάντο, το κόβετε σε κυβάκια, ραντίζετε με χυμό λεμονιού και το προσθέτετε στο μπολ με την σαλάτα.
3. Ξεφλουδίζετε τα μανταρίνια, τα κόβετε σε κομμάτια και τα προσθέτετε στο μπολ.
4. Κάνετε το ίδιο και με τα παντζάρια.
5. Ανακατεύετε την σαλάτα και προσθέτετε τα καβουρδισμένα φιστίκια και τρίβετε από πάνω το κατσικίσιο τυρί ή την φέτα.
Για το dressing:
1. Σε ένα μπλέντερ βάζετε όλα τα υλικά εκτός από τον παπαρουνόσπορο και χτυπάτε καλά.
2. Αλατοπιπερώνετε όσο θέλετε και τέλος προσθέτετε τον παπαρουνόσπορο.
3. Ραντίζετε με όσο dressing θέλετε την σαλάτα σας και φυλάσσετε το υπόλοιπο στο ψυγείο.
Για περισσότερη έμπνευση επισκεφθείτε το chelseasmessyapron.com