Υλικά για 8 μερίδες
για την σαλάτα:
0.5 κιλό ζυμαρικά
1 ματσάκι σπαράγγια κομμένα σε κομμάτια
100 γρ. κατσικίσιο τυρί
200 γρ. λιαστές ντομάτες κομμένες σε κομμάτια
300 γρ. φασόλια βρασμένα
1 αβοκάντο κομμένο σε κομμάτια.
για την βινεγκρέτ:
1/2 φλ. ελαιόλαδο
1 φλ. φρέσκο βασιλικό
2 φρέσκα κρεμμυδάκια
λίγο φρέσκο μαϊντανό
2 κ.γ. χυμό λεμονιού
1 κ.γ. ξύδι
1 σκελίδα σκόρδο
1/2 κ.γ. νιφάδες τσίλι
θαλασσινό αλάτι
Εκτέλεση:
1. Για να φτιάξετε την βινεγκρέτ βάζετε όλα τα υλικά στο μπλέντερ και τα χτυπάτε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
2. Βράζετε νερό και βράζετε τα ζυμαρικά μέχρι να είναι al dente. Στα τελευταία 2-3′ προσθέτετε τα σπαράγγια στο νερό. Στραγγίζετε και τα βάζετε σε μια σαλατιέρα.
3. Στα ζεστά ζυμαρικά προσθέτετε το κατσικίσιο τυρί μαζί με 2 μεγάλες κ.σ. βινεγκρέτ. Ανακατεύετε για να πάει παντού, προσθέτετε τις λιαστές ντομάτες, τα φασόλια και το αβοκάντο και ανακατεύετε ακόμα μια φορά πριν σερβίρετε.
Για ακόμα περισσότερη έμπνευση επισκέψου το halfbakedharvest.com