για 12 μπάρες
Υλικά:
200 γρ. νιφάδες βρώμης
50 γρ. καρύδια πεκάν κομμένα σε χοντρά κομμάτια
50 γρ. αμύγδαλο φιλέ
25 γρ. goji berries
100 γρ. μείγμα ξηρών καρπών
2 κ.γ. κανέλα σε σκόνη
100 γρ. έλαιο καρύδας, λιωμένο
μια πρέζα αλάτι
Εκτέλεση:
1. Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 180°C και απλώνετε χαρτί ψησίματος σε μια φόρμα 20 εκ.
2. Βάζετε όλα τα υλικά σε ένα μεγάλο μπολ και ανακατεύετε καλά.
3. Απλώνετε το μείγμα στη φόρμα με την σπάτουλα για να πάει παντού. Με την σπάτουλα βεβαιώνεστε ότι η επιφάνεια είναι λεία.
4. Βάζετε την φόρμα στον φούρνο και ψήνετε για 30′. Στα μισά του χρόνους ελέγχετε και αν παρατηρήσετε ότι τα goji berries μαυρίζουν καλύπτετε με αλουμινόχαρτο.
5. Βγάζετε από τον φούρνο και αφήνετε να κρυώσει και σταθεροποιηθεί.
6. Πιάνετε το χαρτί ψησίματος και βγάζετε την granola από το σκεύος και την ακουμπάτε σε μια επιφάνεια κοπής. Με ένα μεγάλο μαχαίρι κόβετε σε 12 ίσες ποσότητες.
7. Φυλάσσετε σε αεροστεγές σκεύος μέχρι 1 εβδομάδα.