Τρουφάκια με σοκολάτα και καφέ
(προετοιμασία: 25′)
Υλικά για 4 άτομα
1 κ.σ. Κόκκοι καφέ
1/2 φλιτζ. Κρέμα γάλακτος
400 γραμμ. Μαύρη σοκολάτα
κακάο για γαρνίρισμα
Εκτέλεση:
1. Σε μια κατσαρόλα, βράζετε την κρέμα γάλακτος και τους κόκκους καφέ. Μετά από 5′, αφαιρείτε τους κόκκους.
2. Σπάτε τη σοκολάτα σε κομμάτια και την τοποθετείτε σε ένα μπολ. Περιχύνετε με την καυτή κρέμα και ανακατεύετε μέχρι να λιώσει καλά η σοκολάτα και να γίνει μια κρέμα.
3. Σε ένα πιάτο ρίχνετε το κακάο. Με ένα κουτάλι προσθέτετε τη σοκολάτα σε δόσεις και σχηματίζετε μικρά στρογγυλά τρουφάκια. Τα αφήνετε στο ψυγείο μέχρι να σταθεροποιηθεί το μείγμα.
4. Τα διακοσμείτε με κόκκους καφέ αν θέλετε.