για 6 μερίδες
Υλικά:
4 μελιτζάνες μεσαίου μεγέθους κομμένες στην μέση
1 κ.σ. ελαιόλαδο
2 κ.σ. μείγμα μεσογειακών μυρώδικων
1 κ.γ. σκόρδο σε σκόνη
1/4 κ.γ. μαύρο πιπέρι
Για την γέμιση:
2 φλ. καρύδια πεκάν, ψιλοκομμένα
2 κ.σ. σόγια σος
1 κ.γ. ελαιόλαδο
1/4 κ.γ. κύμινο σε σκόνη
λίγες νιφάδες τσίλι
1 κ.γ. σκόρδο σε σκόνη
1/2 κ.γ. χοντρό αλάτι
1/3 μάυρο πιπέρι
Για την σος γιαουρτιού:
2 κ.σ. ελαιόλαδο
1/2 φλ. μαγιονέζα
1 κ.γ. σκόρδο σε σκόνη
1/2 κ.γ. χοντρό αλάτι
1/4 κ.γ. μαύρο πιπέρι
λίγες νιφάδες τσίλι
Για την γαρνιτούρα:
1 κ.σ. φρέσκο βασιλικό ψιλοκομμένο
1 κ.σ. φρέσκο μαιντανό ψιλοκομμένο
Εκτέλεση:
1. Βάζετε όλα τα υλικά του ντρέσινγκ σε ένα μπλέντερ και τα χτυπάτε καλά. Το φυλάτε στο ψυγείο μέχρι να έρθει η ώρα του σερβιρίσματος.
2. Σε ένα μικρό τηγάνι βάζετε τα υλικά για την γέμιση σε χαμηλή φωτιά και ανακατεύετε καλά για 5-10′. Βάζετε στην άκρη μέχρι να έρθει η ώρα του σερβιρίσματος.
3. Κόβετε τις μελιτζάνες στην μέση και με ένα μαχαίρι χαράζετε την σάρκα. Ραντίζετε με ελαιόλαδο και πασπαλίζετε από πάνω τα μυρωδικά. Βάζετε τις μελιτζάνες στο τηγάνι για σε χαμηλή φωτιά για 7-10′ από κάθε πλευρά μέχρι να μαλακώσουν.
4. Σερβίρετε τις μελιτζάνες, γαρνίρετε με την γέμιση, προσθέτετε από πάνω την σος γιαουρτιού και τέλος γαρνίρετε με τον βασιλικό και τον μαϊντανό.