Υλικά:
για το ψάρι
500 γραμμ. φιλέτο μπακαλιάρου χωρίς κόκαλα, κομμένο σε κύβους
1 κ.σ. χυμό λάιμ
1/4 κ.γ. αλάτι
Φρέσκο μαύρο πιπέρι
1 κ.σ. ελαιόλαδο
για την σάλτσα
1,5 κ.σ. ελαιόλαδο
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
1 μικρό κρεμμύδι
1 μεγάλη κόκκινη πιπεριά καθαρισμένη και κομμένη σε λωρίδες
1,5 κ.γ. ζάχαρη
1 κ.σ. κύμινο σε σκόνη
1 κ.σ. πάπρικα σε σκόνη
1 κ.γ. πιπέρι καγιέν
1/2 κ.γ. αλάτι
400 ml γάλα καρύδας
400 ml πελτέ ντομάτας
για το γαρνίρισμα
1 κ.σ. χυμό λάιμ
3 κ.σ. κορίανδρο ψιλοκομμένο
Εκτέλεση:
1. Σε ένα μπολ βάζετε το ψάρι, τον χυμό του λάιμ, το αλάτι και το πιπέρι. Καλύπτετε με πλαστική μεμβράνη και βάζετε στο ψυγείο για 20′.
2. Σε ένα μεγάλο τηγάνι ζεσταίνετε 1 κ.σ. ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά. Βάζετε το ψάρι στο τηγάνι και μαγειρεύετε μέχρι να ψηθεί και να ροδίσει. Βγάζετε από το τηγάνι και το κρατάτε στην άκρη.
3. Χαμηλώνετε την φωτιά και ζεσταίνετε 1,5 κ.σ. ελαιόλαδο στο ίδιο τηγάνι. Προσθέτετε το σκόρδο και το κρεμμύδι και μαγειρεύετε μέχρι το κρεμμύδι να φαίνεται διάφανο.
4. Προσθέτετε την πιπεριά και μαγειρεύετε για 2′.
5. Προσθέτετε τα υπόλοιπα υλικά για την σάλτσα και αφήνετε να πάρει βράση. Στην συνέχεια κατεβάζετε πάλι την φωτιά και μαγειρεύετε για 15-20′ μέχρι να δέσει η σάλτσα. Αλατοπιπερώνετε.
6. Βάζετε το ψάρι στο μείγμα με την σάλτσα και ζεσταίνετε για 2΄.
7. Προσθέτε τον χυμό του λάιμ και ανακατεύετε.
8. Γαρνίρετε με τον κορίανδρο και σερβίρετε με ρύζι.
Για περισσότερη έμπνευση επισκέψου το: www.recipetineats.com