Υλικά:
1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
1 κουταλιά της σούπας βούτυρο
4 σκελίδες σκόρδο, πολτοποιημένες
3/4 φλιτζάνι ψιλοκομμένο κρεμμύδι
3/4 φλιτζάνι ψιλοκομμένο σέλερυ
1 κεφάλι μπρόκολο, κομμένο σε μικρά ανθάκια
2 στήθη κοτοόπουλο
3 φλιτζάνια ζωμό κοτόπουλου
1 κουταλάκι του γλυκού ξερή ρίγανη
1 κουταλάκι του γλυκού ξερό μαϊντανό
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1 κουταλάκι του γλυκού πιπέρι
1 φλιτζάνι τυρί κρέμα
1/2 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος
Εκτέλεση:
1. Ζέστανε το ελαιόλαδο και το βούτυρο σε ένα πυρίμαχο σκεύος και έπειτα πρόσθεσε το σκόρδο, το κρεμμύδι και το σέλερυ. Σόταρέ τα μέχρι τα κρεμμύδια να γίνουν διαφανή.
2. Πρόσθεσε το μπρόκολο, το κοτόπουλο, τον ζωμό, την ρίγανη, τον μαϊντανό, το αλάτι και το πιπέρι. Μόλις αρχίσουν να βράζουν, χαμήλωσε τη φωτιά και άφησέ τα να μαγειρευτούν για περίπου 20 λεπτά.
3. Αφαίρεσε από την σούπα το κοτόπουλο και ψιλόκοψέ το.
4. Σε ένα μπλέντερ ρίξε την μισή ποσότητα από την σούπα και πολτοποίησέ την. Στην συνέχεια, ρίξε το μείγμα και πάλι στην κατσαρόλα με την υπόλοιπη σούπα και συνέχισε με το τυρί κρέμα και την κρέμα γάλακτος. Ανακάτεψε καλά για περίπου 5 λεπτά και μετά σβήσε την φωτιά.
Περισσότερες συνταγές: therecipecritic.com.