Υλικά:
Για τα αυγά:
- 4 κρεμμυδάκια φρέσκα, ψιλοκομμένα
- ελαιόλαδο
- 400 γραμ. σπανάκι
- 1 ολόκληρο μοσχοκάρυδο για τρίψιμο
- 1 λεμόνι
- 4 ψωμάκια brioche
- 8 αυγά
- 100 γραμ. ζαμπόν, κομμένο σε κύβους
Για την hollandaise:
- 100 γραμ. βούτυρο
- 2 κρόκοι αυγών
- 1 κουταλάκι του γλυκού μουστάρδα
- λευκό ξύδι
Εκτέλεση:
1. Προθέρμανε το φούρνο στους 180 βαθμούς.
2. Σε μέτρια φωτιά, τσιγάρισε τα ψιλοκομμένα κρεμμυδάκια. Όταν ροδίσουν, πρόσθεσε το σπανάκι, μέχρι να μαλακώσει αρκετά. Ρίξε αλάτι, πιπέρι και το χυμό από ένα λεμόνι και συνέχισε το μαγείρεμα για 1-2 λεπτά, μέχρι να απορροφηθούν εντελώς τα υγρά.Έπειτα αφαίρεσε από την φωτιά.
3. Για να φτιάξεις την hollandaise, λιώσε το βούτυρο σε ένα τηγάνι. Αφού χτυπήσεις τα αυγά, ρίξε τα σε ένα σκεύος μπεν μαρί μαζί με μια κουταλιά χυμό λεμονιού και τη μουστάρδα και το βούτυρο.
4. Ανακάτευε μαλακά διαρκώς, έως ότου το βούτυρο ενοποιηθεί με το μείγμα των αυγών. Για να μην σφίξει πολύ η σάλτσα σου πρόσθεσε μια κουταλιά νερό. Ολοκλήρωσε την hollandaise, ρίχνοντας λίγο λευκό ξύδι.
5. Ζέστανε τα ψωμάκια brioche στο φούρνο.
6. Σε μια κατσαρόλα, ανακάτεψε το βραστό νερό με μια κουτάλα και ξεκίνα να ρίχνεις τα αυγά. Με τον στροβιλισμό, θα γίνουν ποσέ. 8 λεπτά αρκούν για να ψηθούν τέλεια.
7. Πάνω στο brioche, βάλε μια ποσότητα από το σπανάκι. Από πάνω ρίξε το ψιλοκομμένο ζαμπόν, το αυγό και τέλος πρόσθεσε μια γεμάτη κουταλιά από την hollandaise.