Menu

Muffins με φράουλες για να ξεκινήσεις την ημέρα σου πιο γλυκά από ποτέ

Δες το πρωινό ξύπνημα με άλλο μάτι χάρη σε αυτήν την (σχεδόν) αθώα λιχουδιά που πηγαίνει τέλεια με τον καφέ ή το τσάι σου.

για 18 muffins

Yλικά:
1/2 φλ. αλατισμένο βούτυρο λιωμένο
1/2 φλ. μέλι
2 κ.γ. βανίλια
1 φλ. γάλα πλήρες
1/2 φλ. στραγγιστό γιαούρτι πλήρες
2 αυγά
1,5 φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 φλ. αλεύρι ολικής άλεσης
2 κ.γ. μπέικιν
1/2 κ.γ. μαγειρική σόδα
1 φλ. φρέσκιες φράουλες
1/2 φλ. μαρμελάδα φράουλα
2 κ.γ. ξύσμα λεμονιού

Εκτέλεση:
1. Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 180°C και αλείφετε μια φόρμα για muffin με λίγο βούτυρο ή λάδι ώστε να μην κολλήσουν.
2. Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύετε το λιωμένο βούτυρο, το μέλι, την βανίλια, το γάλα, το γιαούρτι και τα αυγά μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Προσθέτετε τα αλεύρια, το μπέικιν και την σόδα και ανακατεύετε.
3. Σε άλλο μπολ ανακατεύετε τις φράουλες, την μαρμελάδα και το ξύσμα λεμονιού. Βάζετε το μείγμα αυτό στο μείγμα της ζύμης και ανακατεύετε προσέχοντας να μην σπάσετε τις φράουλες.
4. Βάζετε την ζύμη στις φόρμες και ψήνετε για 25-30′. Ελέγχετε ότι έχουν ψηθεί με μια οδοντογλυφίδα. Τα muffins είναι έτοιμα όταν η οδοντογλυφίδα βγει στεγνή και χωρίς κομματάκια.
5. Σερβίρετε τα muffin ζεστά με λίγο βούτυρο ή σε θερμοκρασία δωματίου αφού κρυώσουν.

Θα βρεις περισσότερες γευστικές συνταγές για κάθε ώρα της ημέρα στο halfbakedharvest.com

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ