Υλικά:
400 γραμμ. Ρεβύθια μαγειρεμένα ή σε κονσέρβα.
340 γραμμ. Καλαμπόκι
15 γραμμ. Φρέσκο κόλιανδρο
1/2 κ.γ. Πάπρικα σε σκόνη
1/2 κ.γ. Κύμινο σε σκόνη
1/2 κ.γ. Κόλιαντρο σε σκόνη
1 λεμόνι
3 μεγάλες κ.σ. Αλεύρι για όλες τις χρήσεις + λίγο έξτρα
Λίγο ελαιόλαδο
1 μικρό μαρούλο
2 φρέσκιες ντομάτες
Κέτσαπ
4 ψωμάκια για burger ολικής άλεσης
Εκτέλεση:
- Στραγγίζετε τα ρεβύθια και το καλαμπόκι και τα βάζετε στο μπλέντερ. Παίρνετε τα φυλλαράκια του κόλιανδρου και προσθέτετε στο μπλέντερ τα μισά μαζί με τα κλωναράκια.
- Προσθέτετε τα μυρωδικά, το αλεύρι, μια πρέζα αλάτι, και το ξύσμα του λεμονιού και χτυπάτε στο μπλέντερ μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα αλλά όχι εντελώς.
- Πασπαλίζετε αλεύρι πάνω σε μια επιφάνεια και χωρίζετε το μείγμα σε 4 μερίδες. Πλάθετε μπιφτέκια πάχους 2 εκ. Το καθένα και τα βάζετε στο ψυγείο για 30’.
- Στη συνέχεια ζεσταίνετε λίγο λάδι σε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτια και τηγανίζετε τα μπιφτέκια για 10’ ή μέχρι να ροδίσουν. Τα γυρίζετε στα μισά του χρόνου.
- Αν θέλετε φρυγανίζετε τα ψωμάκια και αλείφετε τα μισά με όσο κέτσαπ σας αρέσει. Συνεχίζετε με το μπιφτέκι λαχανικών, μια-δύο φέτες ντομάτα, λίγο μαρούλι και φρέσκο κόλιανδρο και βάζετε από πάνω το υπόλοιπο ψωμάκι.
Ακολουθήστε το ELLE στο
Google News
και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!