Νηστεύεις; Αυτό το burger είναι για ‘σένα

Οι meat-free επιλογές μας είναι τόσο γευστικές που

Elle 02 Απρ. 20
Νηστεύεις; Αυτό το burger είναι για ‘σένα

Υλικά:
400 γραμμ. Ρεβύθια μαγειρεμένα ή σε κονσέρβα.
340 γραμμ. Καλαμπόκι
15 γραμμ. Φρέσκο κόλιανδρο
1/2 κ.γ. Πάπρικα σε σκόνη
1/2 κ.γ. Κύμινο σε σκόνη
1/2 κ.γ. Κόλιαντρο σε σκόνη
1 λεμόνι
3 μεγάλες κ.σ. Αλεύρι για όλες τις χρήσεις + λίγο έξτρα
Λίγο ελαιόλαδο
1 μικρό μαρούλο
2 φρέσκιες ντομάτες
Κέτσαπ
4 ψωμάκια για burger ολικής άλεσης

Εκτέλεση:

  1. Στραγγίζετε τα ρεβύθια και το καλαμπόκι και τα βάζετε στο μπλέντερ. Παίρνετε τα φυλλαράκια του κόλιανδρου και προσθέτετε στο μπλέντερ τα μισά μαζί με τα κλωναράκια.
  2. Προσθέτετε τα μυρωδικά, το αλεύρι, μια πρέζα αλάτι, και το ξύσμα του λεμονιού και χτυπάτε στο μπλέντερ μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα αλλά όχι εντελώς.
  3. Πασπαλίζετε αλεύρι πάνω σε μια επιφάνεια και χωρίζετε το μείγμα σε 4 μερίδες. Πλάθετε μπιφτέκια πάχους 2 εκ. Το καθένα και τα βάζετε στο ψυγείο για 30’.
  4. Στη συνέχεια ζεσταίνετε λίγο λάδι σε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτια και τηγανίζετε τα μπιφτέκια για 10’ ή μέχρι να ροδίσουν. Τα γυρίζετε στα μισά του χρόνου.
  5. Αν θέλετε φρυγανίζετε τα ψωμάκια και αλείφετε τα μισά με όσο κέτσαπ σας αρέσει. Συνεχίζετε με το μπιφτέκι λαχανικών, μια-δύο φέτες ντομάτα, λίγο μαρούλι και φρέσκο κόλιανδρο και βάζετε από πάνω το υπόλοιπο ψωμάκι.
Ακολουθήστε το ELLE στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

Σχετικά θέματα:

MHT