Novartis Hellas – Οργάνωση Γη: Συνεργασία για την αποκατάσταση πυρόπληκτων περιοχών στην Αττική

Σημαντικά έργα ανάπλασης στο Κρυονέρι & την Δροσοπηγή.

Elle 08 Ιουν. 22
Novartis Hellas – Οργάνωση Γη: Συνεργασία για την αποκατάσταση πυρόπληκτων περιοχών στην Αττική

Η Novartis Hellas προχώρησε με τη συνεργασία της ΜΚΟ Οργάνωση Γη στην αποκατάσταση περιοχών του Κρυονερίου και της Δροσοπηγής στην Αττική, που είχαν πληγεί από τις δασικές πυρκαγιές το καλοκαίρι του 2021.

Η συνεργασία αφορά σε έργα ανάπλασης & αποκατάστασης, δράσεων περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης των κατοίκων και εθελοντισμού των εργαζομένων της εταιρίας. Η πρωτοβουλία εντάσσεται στο πλαίσιο των γενικότερων δεσμεύσεων που θέτει η εταιρεία σε παγκόσμιο επίπεδο για την περιβαλλοντική βιωσιμότητα καθώς και στους στόχους της σε τοπικό επίπεδο σε θέματα Περιβάλλοντος, Κοινωνίας και Εταιρικής Διακυβέρνησης (ESG) για το 2025-2030.

Η βασική αποστολή της Novartis είναι να βοηθά τους ανθρώπους να ζουν περισσότερο και καλύτερα. Καθώς η υγεία του πλανήτη, συνδέεται άμεσα με την υγεία των ανθρώπων, υλοποιεί διεθνώς ολοκληρωμένα προγράμματα μείωσης του περιβαλλοντικού της αποτυπώματος και εστιάζει σε 3 κύριες περιοχές με σημαντικές επιπτώσεις: ενέργεια/κλίμα, νερό & απόβλητα. Με δέσμευση για ουδέτερο αποτύπωμα άνθρακα, νερού, πλαστικού μέχρι το 2030, η εταιρεία στην Ελλάδα έχει ήδη προχωρήσει στην κατάργηση των πλαστικών μιας χρήσης στις εγκαταστάσεις της και έχει ξεκινήσει την αντικατάσταση του εταιρικού της στόλου με αυτοκίνητα νέας τεχνολογίας.

Novartis

Οι δασικές πυρκαγιές του 2021 είχαν ως αποτέλεσμα την καταστροφή περισσότερων από 700.000 στρεμμάτων γης σε Αττική, Εύβοια και Λακωνία. Στο πλαίσιο του προγράμματος εταιρικής υπευθυνότητας, ο ελληνικός οργανισμός προχώρησε στη συνεργασία με την Οργάνωση Γη για την αποκατάσταση της πετρόχτιστης βρύσης και του περιβάλλοντα χώρου στη Δροσοπηγή καθώς και συγκεκριμένης περιοχής στο Κρυονέρι με ανάλογη μελέτη, υδροδότηση και φύτευση περισσοτέρων από 1300 δέντρων, θάμνων και ποών συνολικά. Επιπλέον, >60 εργαζόμενοι της Novartis Hellas προσέφεραν εθελοντική εργασία για την αποκατάσταση πρανούς στο Κρυονέρι με στόχο την αντιδιαβρωτική και αντιπλημμυρική θωράκιση που έχει ανάγκη η περιοχή, τη φυσική αναγέννηση του δάσους και την προστασία της παρακείμενης παιδικής χαράς. O εθελοντισμός των εργαζομένων αποτελεί βασικό πυλώνα της εταιρικής υπευθυνότητας της Novartis. Η εταιρία έχει εξελίξει την προσέγγισή της σε αυτόν τον τομέα και δίνει τη δυνατότητα στους ανθρώπους της να προσφέρουν καθόλη τη διάρκεια του χρόνου σε δράσεις σε όλον τον κόσμο, μέσω μίας εσωτερικής διαδικτυακής πλατφόρμας. Μέσα από τις θετικές κοινωνικές παρεμβάσεις τους, απελευθερώνεται η δύναμή τους και οικοδομούνται σχέσεις εμπιστοσύνης με τις τοπικές κοινωνίες.

Η Επικεφαλής  του Ομίλου Novartis στην Ελλάδα, κα Susanne Kohout, δήλωσε «Η κλιματική αλλαγή είναι μια από τις κυριότερες προκλήσεις που καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε. Η Novartis θέτει στο επίκεντρο των δραστηριοτήτων της τη βιώσιμη ανάπτυξη και την υποστήριξη των τοπικών κοινωνιών όπου δραστηριοποιείται. Για το λόγο αυτό λάβαμε την πρωτοβουλία να αναβιώσουμε πληγείσες από τις πυρκαγιές περιοχές του Κρυονερίου και της Δροσοπηγής, που βρίσκονται κοντά στις εγκαταστάσεις μας στην Αττική με την εθελοντική προσφορά των εργαζομένων μας και την πολύτιμη συνεισφορά της Οργάνωσης Γη. Στόχος μας είναι να αποτελούμε έναν ενεργό και υπεύθυνο εταιρικό πολίτη, ώστε, σε συνεργασία τους αρμόδιους φορείς και την κοινωνία των πολιτών όλοι μαζί να κάνουμε πράξη ένα πιο βιώσιμο μέλλον».

Novartis

Ο κος Αλέξης Γαληνός, Γενικός Διευθυντής της Οργάνωσης Γη, υπογράμμισε: «Εκ μέρους όλων των μελών της Οργάνωσης Γης, εκφράζω τις θερμές μου ευχαριστίες προς τη Novartis Hellas και του εργαζόμενους της. Μέσα από την πολύτιμη συνεισφορά τους καταφέραμε όλοι μαζί με ενθουσιασμό, άριστη συνεργασία και έντονο αίσθημα προσφοράς και αλληλεγγύης να συμβάλουμε στην αποκατάσταση και ανάπλαση των περιοχών του Κρυονερίου και της Δροσοπηγής και ταυτόχρονα να προσφέρουμε στις τοπικές κοινωνίες έναν πνεύμονα πρασίνου».

Σχετικά με την Οργάνωση Γη

Η Οργάνωση Γη είναι μια ελληνική, μη κερδοσκοπική, μη κυβερνητική οργάνωση που ιδρύθηκε το 2010. Στόχος  της η εδραίωση της έννοιας της Βιώσιμης Ανάπτυξης, όπως αυτή ορίζεται από τους 17 Παγκόσμιους Στόχους των Ηνωμένων Εθνών, παρέχοντας βιωματική μη τυπική εκπαίδευση για όλες τις ηλικίες. Οι δράσεις της, προτείνουν ένα νέον τρόπο αλληλεπίδρασης μεταξύ οικονομίας, κοινωνίας και περιβάλλοντος, αποτελώντας ένα ζωντανό παράδειγμα ενός αειφόρου τρόπου σκέψης και λειτουργίας για έναν βιώσιμο πλανήτη. Tα Προγράμματα της Οργάνωσης Γη εφαρμόζονται σε πολλές διαφορετικές τοποθεσίες εντός του αστικού ιστού της Αθήνας, με έμφαση στα Σχολεία, σε Δομές Φιλοξενίας Προσφύγων και στο Πρότυπο Κέντρο Περιβαλλοντικής Μάθησης που δημιούργησε η Οργάνωση στο Ίλιον-Αττικής, με την ονομασία «Κέντρο της Γης». Για την υλοποίηση τους, η Οργάνωση Γη έχει εδραιώσει συνεργασίες με εταιρείες, φορείς τοπικής αυτοδιοίκησης, την ακαδημαϊκή κοινότητα, φιλανθρωπικά ιδρύματα, και πλήθος οργανώσεων της Κοινωνίας των Πολιτών εντός κι εκτός Ελλάδος.
 
Σχετικά με τη Novartis

Η Novartis εξελίσσει την ιατρική πρακτική με στόχο τη βελτίωση και την επέκταση της ζωής των ανθρώπων. Ως μια κορυφαία παγκόσμια φαρμακευτική εταιρεία, χρησιμοποιούμε καινοτόμα επιστημονικά δεδομένα και ψηφιακές τεχνολογίες για τη δημιουργία θεραπειών που κάνουν τη διαφορά σε τομείς όπου υπάρχει μεγάλη ιατρική ανάγκη. Στην προσπάθεια για ανακάλυψη νέων φαρμάκων, κατατασσόμαστε σταθερά μεταξύ των εταιρειών με τη μεγαλύτερη επένδυση σε έρευνα και ανάπτυξη στον κόσμο. Τα προϊόντα μας αγγίζουν περισσότερους από 750 εκατομμύρια ανθρώπους παγκοσμίως ενώ ανακαλύπτουμε καινοτόμους τρόπους για τη διεύρυνση της πρόσβασης στις πιο πρόσφατες θεραπείες μας. Περίπου 108.000 άνθρωποι, πάνω από 140 εθνικοτήτων, εργάζονται στη Novartis ανά τον κόσμο.

Στην Ελλάδα, η Novartis (Hellas) Α.Ε.Β.Ε. δραστηριοποιείται στα συνταγογραφούμενα φαρμακευτικά ιδιοσκευάσματα. Τα κεντρικά γραφεία βρίσκονται στη Μεταμόρφωση Αττικής και η εταιρεία απασχολεί 330 περίπου άτομα σε όλη την Ελλάδα.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τη Novartis Hellas:

Website: www.novartis.gr
Facebook page: https://www.facebook.com/NovartisHellas/
LinkedIn page: https://www.linkedin.com/company/novartis-hellas/
YouTube channel: Novartis Hellas

Ακολουθήστε το ELLE στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

Σχετικά θέματα:

MHT