Για 6 άτομα
Υλικά:
130 γρ. Σοκολάτα υγείας
140 γρ. Κρέμα γάλακτος
50 ml εσπρέσο
100 γρ. Στραγγιστό γιαούρτι
50 γρ. Καστανή ζάχαρη
2 γρ. Χοντρό αλάτι
25 γρ. Μέλι
25 γρ. Φουντούκια κομμένα σε χοντρά κομμάτια
Εκτέλεση:
- Λιώνετε την σοκολάτα σε μπέν μαρί και στην συνέχεια την βγάζετε από την φωτιά. Σε άλλο σκεύος βάζετε την κρέμα γάλακτος, τον καφέ, την ζάχαρη, το αλάτι και το μέλι και αφήνετε να πάρουν μια βράση. Προσθέτετε την λιωμένη σοκολάτα και χτυπάτε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Προσθέτετε τον υπόλοιπο καφέ και το γιαούρτι και ανακατεύετε καλά.
- Ρίχνετε το μείγμα σε ειδική θήκη για παγωτό ξυλάκι, και προσθέτετε τα φουντούκια. Περνάτε το ξυλάκι σε κάθε παγωτό και βάζετε την φόρμα στην κατάψυξη για τουλάχιστον 6 ώρες.
Ακολουθήστε το ELLE στο
Google News
και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!