Αυτή η πατατοσαλάτα δεν πρέπει να λείπει από τα καλοκαιρινά barbecue

Μια παραλλαγή της αγαπημένης συνταγής με πέστο θα γίνει ο πρωταγωνιστής κάθε καλοκαιρινής μάζωξης στην βεράντα σου.

Elle 20 Αυγ. 22
Αυτή η πατατοσαλάτα δεν πρέπει να λείπει από τα καλοκαιρινά barbecue

Yλικά:

1 κιλό πατάτες baby
2 σκελίδες σκόρδο καθαρισμένες
χοντρό αλάτι
2 φλ. φρέσκο βασιλικό
2 κ.σ. κουκουνάρι
1/3 φλ. τριμμένη παρμεζάνα
1/4 φλ. ελαιόλαδο
ξύσμα από ένα λεμόνι
1 πρέζα νιφάδες τσίλι
2 κ.σ. αλατισμένο βούτυρο
4 σφιχτά αυγά κομμένα στα τέσσερα (προαιρετικά)

Εκτέλεση:

1. Βάζετε τις πατάτες, το σκόρδο και 1 κ.σ. χοντρό αλάτι σε μια κατσαρόλα με νερό. Αφήνετε να πάρει μια βράση σε δυνατή φωτιά και στην συνέχεια την κατεβάζετε στα μισά και αφήνετε να σιγοβράσει για 10-15′ ή μέχρι οι πατάτες να είναι αρκετά μαλακές ώστε να μπορείτε να τις τρυπήσετε με πιρούνι. Στραγγίζετε και ξαναβάζετε τι πατάτες στην κατσαρόλα. Αφαιρείτε το σκόρδο. Καλύπτετε την κατσαρόλα και αφήνετε τις πατάτες στον ατμό για 20′ ακόμα.
2. Εν τω μεταξύ φτιάχνετε το πέστο. Στο μούλτι βάζετε το βρασμένο σκόρδο, τον βασιλικό, το κουκουνάρι, την παρμεζάνα, το ελαιόλαδο, το ξύσμα λεμονιού και τον χυμό του και το τσίλι. Χτυπάτε μέχρι να ομογενοποιηθεί.
3. Κόβετε τις πατάτες στην μέση και τις βάζετε σε ένα μεγάλο μπολ. Προσθέτετε το βούτυρο και ανακατεύετε καλά. Κρατάτε στην άκρη 1/4 του πέστο για το σερβίρισμα και με το υπόλοιπο περιχύνετε τις πατάτες. Αλατοπιπερώνετε και ανακατεύετε. Σερβίρετε αμέσως ή φυλάξτε στο ψυγείο για λίγη ώρα. Προαιρετικά σερβίρετε με τα βρασμένα αυγά κομμένα στα τέσσερα.

Για ακόμα περισσότερη έμπνευση, επισκεφθείτε το halfbakedharvest.com

Ακολουθήστε το ELLE στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

Σχετικά θέματα: