Υλικά:
2,5 φλ. αλέυρι για όλες τις χρήσεις
1 κ.γ. μαγειρική σόδα
1/4 κ.γ. μπέικιν
1 κ.γ. αλάτι
1 φλ. ανάλατο βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
1/2 φλ. ζάχαρη
1 γλ. καστανή ζάχαρη
2 κ.γ. βανίλια
2 μεγάλα αυγά
2 φλ. σταγόνες σοκολάτας γάλακτος ή υγείας
Εκτέλεση:
1. Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 190ºC και απλώνετε χαρτί ψησίματος σε ένα μεγάλο ταψί.
2. Σε ένα μεσαίο μπολ βάζετε όλα τα στέρεα υλικά: αλεύρι, μπέικιν, σόδα και αλάτι και αφήνετε στην άκρη.
3. Χτυπάτε με το μίξερ το βούτυρο και τις ζάχαρες μέχρι να αποκτήσετε ένα αφράτο μείγμα. Προσθέτετε την βανίλια και τα αυγά ένα-ένα και συνεχίζετε να τα χτυπάτε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
4. Με το μίξερ σε χαμηλή ένταση προσθέτετε σταδιακά τα στέρεα υλικά στο μείγμα με το βούτυρο και την ζάχαρη και χτυπάτε μέχρι να σχηματιστεί η ζύμη.
5. Τέλος, με ένα κουτάλι προσθέτετε τις σταγόνες σοκολάτας.
6. Μετράτε 3 κ.σ. ζύμης για κάθε μπισκότο, πλάθετε και ακουμπάτε πάνω στο χαρτί ψησίματος. Σκεπάζετε με πλαστική μεμβράνη και βάζετε στο ψυγείο για 3 ώρες.
7. Ψήνετε για 9-12′ μέχρι να ροδίσουν οι άκρες και αφήνετε να κρυώσουν για 5′ πριν τα σερβίρετε.