Πάβλοβα με φρούτα του πάθους: Αυτό το γλυκό είναι «κόλαση»

Στις διακοπές ένα γλυκάκι παραπάνω επιτρέπεται. Θα κάνει τα στραβά μάτια ακόμα και η διατροφολόγος σας...

Elle 21 Αυγ. 21
Πάβλοβα με φρούτα του πάθους: Αυτό το γλυκό είναι «κόλαση»

Για 8 άτομα
Βαθμός Δυσκολίας: Μέτριο
Προετοιμασία: 1 ώρα και 30 λεπτά

Υλικά:

1 ανανάς περίπου 1,5 κιλό, καθαρισμένος χωρίς την καρδιά
125 ml μαρμελάδα από φρούτα του πάθους
60 ml χυμός λάιμ
1 ξυλάκι βανίλιας (το ανοίγετε στη μέση και παίρνετε τους σπόρους)
Ζάχαρη άχνη
Σαντιγί
Για τη μαρέγκα:
8 ασπράδια αβγού
440 γραμμάρια ζάχαρη
2 κουταλιές του γλυκού λευκό ξίδι

Εκτέλεση:

1. Ετοιμάζετε τη μαρέγκα: Χτυπάτε στο μούλτι τα ασπράδια μέχρι να ασπρίσουν. Προσθέτετε μία μία κουταλιά τη ζάχαρη, συνεχίζετε το χτύπημα για 6’ ακόμη μέχρι η μαρέγκα να γυαλίζει και να «στέκεται». Ρίχνετε το ξίδι και χτυπάτε για ακόμη 2’.

2. Κόβετε τον ανανά σε μικρά και λεπτά τριγωνικά κομμάτια και τα βάζετε σε ένα ορθογώνιο ταψί 28 x 22 εκ. Ρίχνετε τον πολτό από τα
φρούτα του πάθους, τον χυμό λάιμ, τους σπόρους της βανίλιας και κουνάτε το σκεύος να απλωθούν τα υλικά παντού.

3. Kαλύπτετε το γλυκό με τη μαρέγκα και το ψήνετε στον φούρνο στους 150ο C για 1 ώρα. 4. Το αφήνετε να κρυώσει για 10’, γαρνίρετε με τη σαντιγί, πασπαλίζετε με τη ζάχαρη άχνη και σερβίρετε.

Ακολουθήστε το ELLE στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

Σχετικά θέματα:

MHT