Υλικά:
1 κουτ. του γλυκού σκόνη chili
1 κουτ. του γλυκού κύμινο
1 κουτ. του γλυκού καπνιστή πάπρικα
1/2 κουτ. του γλυκού πιπέρι καγιέν
2 κουτ. του γλυκού αλάτι
4 φιλέτα κοτόπουλο
2 κουτ. της σούπας ελαιόλαδο ή βούτυρο
1 κρεμμύδι ξερό, κομμένο σε λεπτές φέτες
2 μεγάλα ροδάκινα, κομμένα σε φέτες
2 κουτ. της σούπας χυμό lime
1 κουτ. της σούπας μέλι
Εκτέλεση:
Προθέρμανε τον φούρνο στους 200 βαθμούς.
Σε ένα μικρό μπολ ανακάτεψε την σκόνη chili, το κύμινο, την καπνιστή πάπρικα και το πιπέρι καγιέν.
Αφού αλατίσεις καλά τα φιλέτα κοτόπουλου και από τις δύο πλευρές, κύλισέ τα στο μείγμα των μπαχαρικών, ώσπου να καλυφθούν εντελώς από όλες τις πλευρές.
Σε ένα τηγάνι ζέστανε το λάδι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και τσιγάρισε τα φιλέτα, έως ότου η πέτσα τους πάρει ένα χρυσαφένιο χρώμα. Έπειτα γύρισέ τα και συνέχισε το τσιγάρισμα για ακόμα 2 λεπτά. Αφαίρεσέ τα φιλέτα από την φωτιά.
Στο ίδιο τηγάνι, πρόσθεσε το κρεμμύδι. Τσιγάρισέ το για περίπου 5 λεπτά, μέχρι να αρχίσει να μαλακώνει. Στη συνέχεια, ρίξε τα ροδάκινα και συνέχισε το τσιγάρισμα για 2 λεπτά ακόμα. Μόλις αρχίσουν να καραμελώνουν, ρίξε στο τηγάνι τον χυμό lime και το μέλι και ανακάτευε διαρκώς μέχρι να ομογενοποιηθεί η σάλτσα.
Μόλις η σάλτσα είναι έτοιμη, ρίξε τα φιλέτα στο τηγάνι και ανακάτεψε.