Poke Bowl με σολομό και ρύζι
Υλικά:
1/2 κρεμμύδι
140 γρ. φρέσκος σολομός κομμένος σε κυβάκια
1 κ.γ. ξίδι από σουσάμι
1 κ.γ. σόγια σος
1 κ.γ. σουσάμι
200 γρ. ρύζι διαφορετικών ποικιλιών (άγριο, καστανό, basmati)
40 ml ξίδι από ρύζι
1/2 κ.γ. ζάχαρη
1/2 κ.γ. αλάτι
1 αβοκάντο καθαρισμένο και κομμένο σε λωρίδες
1 φρέσκο κρεμμυδάκι
Φρέσκο τζίντζερ τριμμένο
3-4 ραπανάκια
Εκτέλεση:
1. Φτιάχνετε μείγμα με το κρεμμυδάκι, το ξίδι από σουσάμι, τη σόγια σος και το σουσάμι. Μαρινάρετε τον σολομό και τον βάζετε στο ψυγείο για 30′.
2. Ανακατεύετε το ξίδι ρυζιού με τη ζάχαρη και το αλάτι.
3. Μαγειρεύετε τα ρύζια και τα περιχύνετε με το μείγμα από το ξίδι ρυζιού.
4. Μοιράζετε το ρύχι σε μπολ, προσθέτετε το ψάρι, το αβοκάντο, τα ραπανάκια και το κρεμμυδάκι. Ρίχνετε το τζίντζερ και πασπαλίζετε με σουσάμι.
Poke Bowl με κουσκούς και κοτόπουλο
Υλικά:
2 φιλέτα κοτόπουλο
Ελαιόλαδο
Αλάτι
500 ml νερό
1 κ.γ. μείγμα ινδικών μπαχαρικών
Ξύσμα από ένα λεμόνι
200 γρ. κουσκούς
2 μεγάλα καρότα κομμένα σαν spaghetti
2 φλ. φρέσκος κόλιανδρος ψιλοκομμένος
Χυμός από 1/2 πορτοκάλι
2 κ.γ. λευκό ξίδι
1 σκόρδο
1 κ.γ. μουστάρδα
Εκτέλεση:
1. Μαρινάρετε το κοτόπουλο σε 2 κ.γ. ξίδι, το μείγμα των μπαχαρικών και το ξύσμα του λεμονιού και το βάζετε στο ψυγείο για 2 ώρες.
2. Το ψήνετε στον φούρνο για 15-20′ στους 220° C.
3. Σε μια κατσαρόλα με βραστό αλατισμένο νερό μαγειρεύετε το κουσκούς για 10′.
4. Ετοιμάζετε τη βινεγκρέτ με 2 κ.σ. ελαιόλαδο, τον χυμό πορτοκαλιού, το σκόρδο, το ξίδι και τη μουστάρδα.
5. Ανακατεύετε το κουσκούς με το κοτόπουλο κομμένο σε κομμάτια, τα καρότα και τον κόλιανδρο.
6. Περιχύνετε με τη βινεγκρέτ και σερβίρετε.