Κοτόπουλο με καρύδα, κάρυ και πολύχρωμες πιπεριές
Υλικά
3 μεγάλα στήθη κοτόπουλου κομμένα σε κύβους
2 κ.γ. κάρυ
1 κ.γ. κύμινο σε σκόνη
1 κ.γ. κόλιανδρος σε σκόνη
1 πρέζα πιπέρι καγιέν
2 κ.σ. λάδι καρύδας
Χυμός από 1 λεμόνι
150 ml νερό καρύδας
1 κόκκινο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 κόκκινη, 1 κίτρινη, 1 πράσινη πιπεριά καθαρισμένες και κομμένες σε ροδέλες
Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
1. Πασπαλίζετε το κοτόπουλο με τα μπαχαρικά.
2. Σε 1 κ.σ. λάδι και σε δυνατή φωτιά σοτάρετε το κοτόπουλο μέχρι να ροδίσει ελαφρά.
3. Ρίχνετε τον χυμό λεμονιού και λίγο νερό καρύδας. Μόλις πάρει βράση χαμηλώνετε τη φωτιά.
4. Έπειτα από 5′ περίπου προσθέτετε το υπόλοιπο λάδι καρύδας, το κρεμμύδι, τις πιπεριές και μια πρέζα αλάτι. Μαγειρεύετε για 10′ ακόμη ή μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά.
5. Βάζετε το υπόλοιπο νερό καρύδας και αλατοπιπερώνετε όσο θέλετε πριν το σερβίρισμα.