Φωτο: downshiftology.com/recipes/falafel/
Φαλάφελ
Υλικά για 4 άτομα
250 γραμμ. ρεβίθια βρασμένα – 1 αυγό – 1 καρότο ψιλοκομμένο – Χυμός από ½ λεμόνι – 1 φλιτζ. φρυγανιά τριμμένη– 1 σκελίδα σκόρδο – Μαϊντανός ψιλοκομμένος – Αλάτι – Ελαιόλαδο
Για της σος
1 γιαούρτι – Χυμός από 1 λεμόνι – Κόλιανδρος ψιλοκομμένος – 1 αγγούρι τριμμένο στον τρίφτη (κρατάτε λίγο κομμένο σε φέτες για τη διακόσμηση) – Αλάτι – Πιπέρι
Εκτέλεση
Χτυπάτε στο μούλτι τα ρεβίθια. Σε ένα μπολ τα ανακατεύετε με το αυγό, τον χυμό λεμονιού, το σκόρδο, αλάτι, το καρότο και όσο μαϊντανό θέλετε. Προσθέτετε τη φρυγανιά και ζυμώνετε το μείγμα μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά. Σχηματίζετε μικρές μπάλες και τις τηγανίζετε σε πολύ καυτό ελαιόλαδο. Για τη σος: Ανακατεύετε όλα τα υλικά και προσθέτετε αλάτι και πιπέρι αν χρειάζεται. Σερβίρετε τα φαλάφελ με τη σος και τις φέτες αγγουριού.