Γρανίτα λεμόνι
(προετοιμασία: 25′ και 2 ώρες στο ψυγείο και 5 ώρες στην κατάψυξη)
Υλικά:
200 ml μέλι
250 ml κρύο νερό
Φρέσκο θυμάρι
ξύσμα από 2 λεμόνια
375 ml χυμό λεμονιού
Εκτέλεση:
1. Σε μια κατσαρόλα βάζετε το μέλι, το νερό, το θυμάρι και το ξύσμα των λεμονιών και αφήνετε να πάρει μια βράση ανακατεύοντας ανά διαστήματα.
2. Αφήνετε το μείγμα να κρυώσει και στην συνέχεια το ανακατεύετε με τον χυμό λεμονιού.
3. Βάζετε στο ψυγείο για 2 ώρες και στην συνέχεια ανακατεύετε και πάλι. Το χτυπάτε στην παγωτομηχανή για 20-25′. Το βάζετε πάλι στην κατάψυξη για τουλάχιστον 4 ώρες.
4. Σερβίρετε με λίγο μέλι.
Ακολουθήστε το ELLE στο
Google News
και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!