Πώς θα φτιάξεις τα τέλεια καραμελωμένα κρεμμύδια;

Το πιο νόστιμο συνοδευτικό για το κρέας ή και για άλλες συνταγές.

Elle 20 Νοε. 18
Πώς θα φτιάξεις τα τέλεια καραμελωμένα κρεμμύδια;

Καραμελωμένα κρεμμύδια
(προετοιμασία: 30′, μαγείρεμα: 1 ώρα

Υλικά για 4 άτομα
600 γραμμ. μικρά κρεμμύδια, 1 κ.σ. καστανή ζάχαρη, 100 ml ξίδι μπαλσάμικο
2 κ.σ. ελαιόλαδο, 3 κλωναράκια θυμάρι, 1 κ.γ. αλάτι

Εκτέλεση
1. Καθαρίζετε τα κρεμμύδια και τα αφήνετε για 15’ σε ένα μπολ με κρύο νερό.
2. Στη συνέχεια τα τοποθετείτε σε βαθύ τηγάνι, τα σκεπάζετε με νερό και τα αφήνετε να βράσουν για 10’-12’.
3. Προσθέτετε το ξίδι, τη ζάχαρη, το αλάτι και το θυμάρι και συνεχίζετε το μαγείρεμα για 45’ σε σιγανή φωτιά μέχρι τα υγρά να δέσουν σαν σιρόπι.
4. Προσθέτετε το ελαιόλαδο και σερβίρετε τα κρεμμύδια με ψητό κρέας.

Ακολουθήστε το ELLE στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

Σχετικά θέματα:

MHT