Καναπεδάκια blini με γαρίδες και τροπικά φρούτα
Υλικά για τα blini
1 ¼ κ.γ. ξηρή μαγιά
190 γραμμ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κ.γ. ζάχαρη
125 ml χλιαρό νερό
1 μεγάλο αυγό
300 ml πλήρες αγελαδινό γάλα σε θερμοκρασία δωματίου
2 κ.σ. ανάλατο βούτυρο λιωμένο και λίγο ακόμα για το τηγάνισμα
2 κ.σ. μέλι
½ κ.γ. αλάτι
Για το σερβίρισμα
2 καθαρισμένα πορτοκάλια, 1 φέτα καρπούζι, ½ μάνγκο (όλα κομμένα σε κομμάτια)
12 βρασμένες και καθαρισμένες γαρίδες
Χυμός από 1 λάιμ
Εκτέλεση:
1. Για τα blini: Σε ένα μεγάλο μπολ βάζετε τη μαγιά, 2,5 κ.σ. αλεύρι, τη ζάχαρη και το χλιαρό νερό. Ανακατεύετε και αφήνετε το μείγμα στην άκρη για 15′ μέχρι να φουσκώσει και να αφρίσει.
2. Προσθέτετε τον κρόκο του αυγού, το γάλα, το βούτυρο, το μέλι, το αλάτι και το υπόλοιπο αλεύρι και χτυπάτε καλά μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Καλύπτετε τη ζύμη και την αφήνετε στην άκρη για 3 ώρες σε θερμοκρασία δωματίου.
3. Χτυπάτε το ασπράδι και το προσθέτετε στη ζύμη σε τρεις δόσεις, ζυμώνοντας.
4. Λιώνετε 1 κ.σ. βούτυρο σε μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι, σε μέτρια φωτιά. Ρίχνετε μεγάλες κουταλιές ζύμης και τηγανίζετε για περίπου 2′ μέχρι να ροδίσουν τα blini και από τις δύο μεριές. Φροντίζετε να μην κολλήσουν μεταξύ τους και αν χρειαστεί ανανεώνετε το βούτυρο στο τηγάνι.
5. Τα βγάζετε από το τηγάνι και τα αφήνετε να στραγγίξουν σε χαρτί κουζίνας. Τα σκεπάζετε με αλουμινόχαρτο για να μείνουν ζεστά.
6. Βάζετε τα φρούτα και τις γαρίδες πάνω στα blini και ραντίζετε με λίγο χυμό λάιμ. Σερβίρετε αμέσως.