Red Lion: Μία αυθεντική παμπ στο κέντρο της Αθήνας

Από το μαγαζί περνούσε τακτικά η Αλίκη Βουγιουκλάκη με τον θίασο της, ο Φρέντυ Γερμανός, η Αρλέτα, ο Μάνος Λοίζος, ο Γιάννης Βόγλης, ο Τέρης Χρυσός, ο Αντώνης Τρίτσης μέχρι και ο Frank Sinatra παρέα με τον Sammy Davis Jr. έχουν πιεί το ουίσκι τους μέσα στη Red Lion.

Φωτογραφία προφίλ συντάκτη ELLE Team
ELLE Team 14 Απρ. 22
Red Lion: Μία αυθεντική παμπ στο κέντρο της Αθήνας

Ο κύριος Παντελής Αμπανούδης γεννήθηκε στη Χίο το 1947 αλλά μεγάλωσε στον Καναδά σαν παιδί μεταναστών. Στην Ελλάδα γύρισε το 1970 και εργάσθηκε ένα χρόνο ως μπάρμαν στο Hilton (Galaxy bar). Εκεί αφουγκραζόμενος τους Άγγλους, τους Αμερικάνους και λοιπούς διεθνείς πελάτες του ξενοδοχείου διαπίστωσε την έλλειψη ενός χώρου εστίασης που θα πρόσφερε την λεγόμενη home away from home εμπειρία. Το 1971 βρήκε ένα χώρο στα Ιλίσια και δημιούργησε μία αυθεντική παμπ που λειτουργεί από το 1972 έως σήμερα, σερβίροντας μπίρες, φαγητό και αναμνήσεις.


Το Red Lion συμπλήρωσε φέτος 50 χρόνια. Από την πρώτη μέρα λειτουργίας δεν έχει γίνει ανακαίνιση ή κάποια μεγάλη αλλαγή στον εσωτερικό χώρο της παμπ. Στα βασικά στοιχεία της διακόσμησης, ξεχωρίζουν τα πάμπολλα σπιρτόκουτα και χαρτονομίσματα σχεδόν απ’ όλο τον κόσμο, τα οποία είναι αναμνηστικά από πελάτες που επισκέφτηκαν το μαγαζί και ήθελαν να αφήσουν κάτι δικό τους ή της πατρίδας τους πίσω.


Για τον κύριο Παντελή Αμπανούδη και το γιο του Δημήτριο, προτεραιότητα τους είναι να προσφέρουν αυθεντική φιλοξενία σε όσους τους τιμούν με την παρουσία τους στη παμπ που με τόση αγάπη έχουν δημιουργήσει και διατηρήσει μέσα σε όλες αυτές τις δεκαετίες. Ένα από τα μεγαλύτερα επιτεύγματα τους θεωρούν πως είναι ότι μεταξύ άλλων στους θαμώνες τους συμπεριλαμβάνονται παιδιά ή εγγόνια παλιών πελατών, γεγονός που τους συγκινεί και τους δίνει το κίνητρο να συνεχίζουν το όραμα τους.

RED LION

Στο Red Lion πέρα από ποτό, μπίρα ή φαγητό, μπορείς να παίξεις Darts, να απολαύσεις κλασική ροκ, μπλουζ και τζαζ μουσική καθώς επίσης και να αλληλεπιδράσεις με άλλους θαμώνες, αφού η ατμόσφαιρα το ευνοεί. Είναι σημαντικό ότι οι ιδιοκτήτες στηρίζουν τα εγχώρια προϊόντα (ζύθο, αποστάγματα, οίνο και τρόφιμα), ενημερώνονται για τις τάσεις και τις επιταγές των καιρών και επικαιροποιούν συνεχώς τις γνώσεις τους. Εξελίσσονται μαζί με τις εποχές που αλλάζουν, πάντα όμως σεβόμενοι την ιστορία τους και την αυθεντικά παραδοσιακή φύση του μαγαζιού.


Αν ψάχνεις κάτι διαφορετικό να κάνεις αυτό το Σάββατο, ο προορισμός είναι ένας. Το Red Lion σε περιμένει στον αριθμό 16 της οδού Νηριήδων για να σε ταξιδέψει στον κόσμο και να γυρίσει πίσω τον χρόνο με ένα μόνο ποτό. Είναι ανοιχτά Δευτέρα έως Σάββατο 20:00-02:00 και διαθέτει πριβέ χώρο εκδηλώσεων στον επάνω όροφο της παμπ που εξυπηρετεί μέχρι 30 άτομα.

RED LION

 

ELLE Λογότυπο ELLE green days

Ακολουθήστε το ELLE στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!