Ριζότο με μανιτάρια
Υλικά για 4 άτομα
500 γραμμ. μανιτάρια
300 γραμμ. ρύζι αρμπόριο
400 ml λευκό κρασί
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
2 κ.σ. Βούτυρο
800 ml ζωμός κοτόπουλο (ή διαλύετε 2 κύβους σε 800 ml νερό)
30 γραμμ. βούτυρο
60 γραμμ. τριμμένη παρμεζάνα
1 φλιτζ. Μαϊντανός ψιλοκομμένος
1 σχοινόπρασο
αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση:
1. Σε μια κατσαρόλα, λιώνετε 2 κ.σ. βούτυρο σε μέτρια φωτιά. Προσθέτετε τα μανιτάρια, το σκόρδο, το κρεμμύδι και σοτάρετε για 5′, μέχρι να ροδίσουν και τα μανιτάρια να απορροφήσουν τα υγρά τους.
2. Ρίχνετε μέσα το ρύζι και ανακατεύετε για 5′.
3. Προσθέτετε λίγο κρασί και λίγο ζωμό και ανακατεύετε μέχρι να απορροφηθούν τα υγρά. Συνεχίζετε την ίδια διαδικασία μέχρι να ολοκληρωθούν τα υλικά και να βράσει το ρύζι, περίπου για 30′.
4. Μόλις το μείγμα γίνει κρεμώδες, αφαιρείτε την κατσαρόλα από τη φωτιά, προσθέτετε την παρμεζάνα, το βούτυρο, αλατοπιπερώνετε και πασπαλίζετε με το μαϊντανό και το σχοινόπρασο.