Για 4 άτομα
Προετοιμασία: 20’
Μαγείρεμα: 20’
Υλικά:
1 κιλό φιλέτα κοτόπουλου ψιλοκομμένα
8 μεγάλα πράσινα λαχανόφυλλα
2 φρέσκα κρεμμυδάκια (με τα πράσινα φύλλα τους) ψιλοκομμένα
1 πράσινη πιπεριά ψιλοκομμένη
4 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
1 κομμάτι τζίντζερ 4 εκ. ψιλοκομμένο
2 κ.σ. μέλι
15ml γλυκιά σόγια σος
2 ασπράδια αυγών
3 κ.σ. μαύρο σουσάμι και λίγο ακόμη για τη διακόσμηση
Αλάτι
Για την σος:
2 κ.σ. μέλι
3 κ.σ. γλυκιά σόγια σος
Εκτέλεση:
1. Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 200ο C.
2. Σε μια κατσαρόλα με νερό που βράζει ζεματάτε τα λαχανόφυλλα για 1’. Τα στεγνώνετε πάνω σε χαρτί κουζίνας.
3. Ετοιμάζετε τη γέμιση: Ανακατεύετε το κρέας με το σκόρδο και το τζίντζερ. Προσθέτετε το μέλι, τη σόγια σος και τα ασπράδια, αλατίζετε και ανακατεύετε και πάλι καλά τα υλικά. 3. Βάζετε σε κάθε λαχανόφυλλο λίγη γέμιση, τα τυλίγετε σε ρολά και τα τοποθετείτε σε ένα ταψί.
4. Ανακατεύετε τα υλικά για τη σος, αλείφετε τα ρολά και τα ψήνετε στον φούρνο για 20’.
5. Τα πασπαλίζετε με το σουσάμι και τα σερβίρετε ζεστά.