Υλικά:
150 γραμμ. φιλέτο σολομού
1/2 κ.γ. σκόρδο σε σκόνη
1 κ.σ. χυμό λεμονιού
1 μεγάλο αβοκάντο κομμένο σε κυβάκια
4 φλ. μαρούλι ή σπανάκι ψιλοκομμένο
2 βρασμένα αυγά
1 φλ. ντοματάκια κομμένα στην μέση
1/2 αγγούρι κομμένο σε λεπτές ροδέλες
1/2 φλ. τριμμένη φέτα
αλάτι, πιπέρι
Για το dressing:
3-4 κ.σ. μηλόξυδο
2 κ.σ. sour cream
1/2 κ.γ. σκόρδο σε σκόνη
3 κ.σ. ελαιόλαδο
αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση:
1. Τηγανίζετε τον σολομό χωρίς ελαιόλαδο σε αντικολλητικό τηγάνι για 4-5′ κάθε μεριά και στην συνέχεια τον κόβετε σε μικρά κομμάτια με ένα πιρούνι.
2. Σε ένα μπολ βάζετε τα υλικά για το dressing και ανακατεύετε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Περιχύνετε το αβοκάντο με μια κουταλιά dressing για να μην μαυρίσει.
3. Σε ένα μεγάλο μπολ βάζετε το μαρούλι ή το σπανάκι, προσθέτετε τον σολομό, τα αυγά, το αβοκάντο, τα ντοματάκια, το αγγούρι και την φέτα. Περιχύνετε με το υπόλοιπο dressing, ανακατεύετε καλά και σερβίρετε.
Ανακαλύψτε περισσότερες γευστικές συνταγές στο www.lifemadesweeter.com