Υλικά:
150 γραμ. κατσικίσιο τυρί
1 κουτ. του γλυκού φρέσκο δεντρολίβανο, ψιλοκομμένο
1 κουτ. του γλυκού φρέσκο θυμάρι, ψιλοκομμένο
4 κουτ. της σούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 αυγό, ελαφρώς χτυπημένο
1 φλιτζάνι τριμμένη φρυγανιά
2 κουτ. της σούπας βούτυρο
1 κουτ. του γλυκού νερό
1 κουτ. του γλυκού αλάτι
Εκτέλεση:
1. Σε ένα μικρό μπολ, ανάμειξε το κατσικίσιο τυρί με το δεντρολίβανο και το θυμάρι.
2. Πάρε μια κουταλιά της σούπας από το μείγμα και με τα χέρια σου δώσε του ένα οβάλ σχήμα. Πραγματοποίησε το ίδιο για όλο το μείγμα. Όταν ολοκληρώσεις την διαδικασία, βάλε τα μπαλάκια τυριού στο ψυγείο για 10 λεπτά.
3. Τοποθέτησε στο πάγκο της κουζίνας 3 ρηχά πιάτα, το ένα δίπλα στο άλλο. Στο πρώτο, ρίξε 4 κουταλιές της σούπας αλεύρι και 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι. Στο δεύτερο, χτύπησε ένα αυγό με 1 κουταλιά του γλυκού νερό και στο τρίτο βάλε την τριμμένη φρυγανιά με το λιωμένο βούτυρο.
4. Βούτηξε τα μπαλάκια τυριού αρχικά στο αλεύρι, μετά στο αυγό και τέλος στη φρυγανιά και τοποθέτησέ τα ξανά σε ένα πιάτο. Όταν ολοκληρώσεις την διαδικασία, βάλε τα και πάλι στο ψυγείο, ώστε να παγώσουν για 30 λεπτά.
5. Προθέρμανε τον φούρνο σου στους 200 βαθμούς. Όταν τα μπαλάκια τυριού παγώσουν σωστά, βάλε τα στο φούρνο για 8 λεπτά, μέχρι να πάρουν ένα χρυσαφένιο χρώμα και να γίνουν τραγανά.
Περισσότερες συνταγές στο: foodess.com