Δροσερό γλυκό με γιαούρτι και φράουλα
Υλικά
Για την κρούστα
1 φλιτζάνι τριμμένα pretzel ή μπισκότα
1/3 φλιτζάνι ελαφριά καστανή ζάχαρη
1/2 φλιτζάνι αλατισμένο βούτυρο λιωμένο
Για τη γέμιση
2 φλιτζάνια φράουλες σε κύβους
1 φλιτζάνι ζάχαρη
220γρ τυρί κρέμα σε θερμοκρασία δωματίου
1/2 φλιτζάνι ζάχαρη άχνη
450 γρ ελληνικό γιαούρτι βανίλιας
Εκτέλεση
Ετοιμάστε ένα αντικολλητικό τηγάνι με λίγο λάδι. Προετοιμάστε την κρούστα και αναμείξτε μαζί με την ελαφριά καστανή ζάχαρη. Περιχύνουμε με το λιωμένο βούτυρο και ανακατεύουμε μέχρι να συνδυαστούν.
Ρίξτε το μείγμα στο τηγάνι και πιέστε τα ψίχουλα προς τα κάτω σε ένα ομοιόμορφο στρώμα στο κάτω μέρος του τηγανιού. Μπορείτε να ψήσετε την κρούστα αν θέλετε, το κάνει ελαφρώς πιο ανθεκτικό, ωστόσο δεν είναι απαραίτητο. Αν το ψήσετε ψήνετε στους 200 βαθμούς για περίπου 10 λεπτά. Αφήστε να κρυώσει κατά την προετοιμασία της πλήρωσης πίτας.
Προσθέστε τις κομμένες σε φέτες φράουλες και τη ζάχαρη σε ένα μπλέντερ ή έναν επεξεργαστή τροφίμων και ανακατέψτε για περίπου 1 λεπτό μέχρι να γίνουν ένα ενιαίο μείγμα. Σε ένα μεγάλο μπολ ανάμειξης χτυπήστε το τυρί κρέμας μέχρι να γίνει λείο και κρεμώδες. Προσθέστε τη ζάχαρη άχνη και το ελληνικό γιαούρτι. Ανακατέψτε μέχρι να συνδυαστεί καλά. Προσθέστε τον πουρέ φράουλας. Ανακατέψτε μέχρι να μαλακώσει.
Ρίχνουμε το γέμισμα της πίτας στο τηγάνι πάνω από την κρούστα.
Τοποθετήστε την πίτα στον καταψύκτη και αφήστε το να παγώσει όλη τη νύχτα. Πριν από το σερβίρισμα αφήστε την πίτα εκτός ψύξης για να ζεσταθεί για περίπου 5 λεπτά, να μαλακώσει ελαφρώς και να είναι ευκολότερο να κοπεί και να σερβιριστεί!
Παγωμένη γρανίτα με φρούτα και γιαούρτι
Υλικά
2 φλιτζάνια φρέσκα ή κατεψυγμένα φρούτα, πχ 1 μπανάνα, φράουλες και βατόμουρα
2 φλιτζάνια ελληνικό γιαούρτι με χαμηλή περιεκτικότητα σε λιπαρά ή χωρίς λιπαρά
1 1/2 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
2 κουταλάκια του γλυκού stevia ή κάποιο άλλο γλυκαντικό
Εκτέλεση
Σε ένα μπλέντερ ή μεγάλο επεξεργαστή τροφίμων, συνδυάστε όλα τα συστατικά. Προσθέστε γλυκαντικά στη γεύση, γιατί ανάλογα με τον καρπό που χρησιμοποιήσατε μπορεί να είναι αρκετά γλυκό και χωρίς γλυκαντικό.
Ρίξτε το τελείως ομαλό μείγμα σε ένα έτοιμο καλούπι ή σε χάρτινα ποτήρια και χρησιμοποιήστε ένα stick για τη βάση. Τοποθετήστε τα στον καταψύκτη μέχρι να παγώσουν πλήρως. Καλή απόλαυση.
Milkshake με καραμέλα και σοκολάτα
Υλικά
4 κουταλιές παγωτό βανίλια
2 κουταλιές παγωτό σοκολάτας
3 / 4 φλιτζάνι πλήρες γάλα
1/3 φλιτζάνι σιρόπι καραμέλας
αλάτι για topping
1 κουταλιά της σούπας σκόνη σοκολάτας
2 κουταλιές μικροσκοπικά τσιπ σοκολάτας (δάκρυα)
Εκτέλεση
Σε ένα μεγάλο μπλέντερ, συνδυάστε το παγωτό βανίλια, το παγωτό σοκολάτας και το πλήρες γάλα. Ανακατέψτε μέχρι να μαλακώσει.
Προσθέστε το σιρόπι καραμέλας και τη σκόνη σοκολάτας Nesquik για να το ενσωματώσετε.
Ρίξτε ίσες ποσότητες σε 4 ποτήρια. Γεμίστε κάθε ποτήρι με ψιλοκομμένο αλατισμένο σιρόπι καραμέλας και πασπαλίστε λίγο αλάτι.
Πασπαλίστε μικροσκοπικά τσιπ σοκολάτας πάνω από κάθε ποτήρι.
Απολαύστε αμέσως!