Σάντουιτς με ψητό μοσχάρι και σος barbecue
Υλικά:
500γρ. βοδινό κρέας για ψήσιμο στον φούρνο
2 σκελίδες σκόρδο
2 κ.σ. ελαιόλαδο
6 αγγουράκια τουρσί
20 γρ καπνιστά αμύγδαλα
1 μπαγκέτα πολύσπορη
1 χούφτα σπανάκι baby
1/2 βολβό μάραθο
χοντρό αλάτι
Για την σος:
1 κρεμμύδι
2 σκελίδες σκόρδο
2 κ.σ. ελαιόλαδο
400γρ πελτέ ντομάτας
1 κ.γ. μουστάρδα
1 κ.γ χοντρό αλάτι
2 κ.σ. καπνιστή πάπρικα
1 κ.σ. πάπρικα
60γρ καστανή ζάχαρη
60 ml δυνατό καφέ φίλτρου
60 ml σιρόπι σφένδαμου
Εκτέλεση
1. Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 210ο. Καθαρίζετε το σκόρδο και το πολτοποιείτε. Βάζετε το κρέας σε ένα σκεύος, πασπαλίζετε με το σκόρδο και ραντίζετε με ελαιόλαδο, αλατοπιπερώνετε και προσθέτετε 100ml νερό στο σκεύος. Ψήνετε για 30-35′ ρίχνοντας ανά διαστήματα πάνω στο κρέας το ζουμί του. Βγάζετε από τον φούρνο, αφήνετε να κρυώσει και το βάζετε στο ψυγείο.
2. Για την σος μπάρμπεκιου καθαρίζετε και κόβετε το κρεμμύδι. Καθαρίζετε και πολτοποιείτε το σκόρδο. Τσιγαρίζετε το κρεμμύδι στο ελαιόλαδο μέχρι να γίνει διάφανο. Προσθέτετε το σκόρδο και τσιγαρίζετε για 2′ ακόμα πριν προσθέσετε τα υπόλοιπα υλικά. Χαμηλώνετε την φωτιά και αφήνετε την σος να πήξει για 20′.
3. Κόβετε τα αγγουράκια σε ροδέλες. Κόβετε τα αμύγδαλα και τα καβουρδίζετε χωρίς ελαιόλαδο. Ψιλοκόβετε το μάραθο. Κόβετε το κρέας σε λεπτές φέτες. Κόβετε την μπαγκέτα σε 4 κομμάτια και την ανοίγετε για να βάλετε τα υλικά. Απλώνετε σος μπάρμπεκιου στο ψωμί. Προσθέτετε το σπανάκι baby, 2-3 φέτες κρέας, το μάραθο, λίγες φέτες αγγουράκι, πασπαλίζετε με τα αμύγδαλα και σερβίρετε αμέσως.