Υλικά:
3/4 φλ. τσαγιού λάδι, κατά προτίμηση σπορέλαιο
2 φλ. τσαγιού ζάχαρη
2 φλ. τσαγιού κρύο νερό
3 κ.σ. ξύδι
6 κ.σ. κακάο χωρίς προσθήκη ζάχαρης σε σκόνη
1 κ.γ. αλάτι
2 βανίλιες
3 1/2 φλ. τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 κ.σ. σόδα
Εκτέλεση:
- Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180°C.
- Σε ένα μπολ χτυπάτε τη ζάχαρη με το λάδι και προσθέτετε το ξύδι, το νερό και τη βανίλια.
- Ανακατεύετε τη σόδα με το αλεύρι και τα προσθέτετε στα υπόλοιπα υλικά μαζί με το αλάτι και το κακάο. Το μείγμα πρέπει να είναι αρκετά υδαρές.
- Αλείφετε ένα ταψί με λάδι και το πασπαλίζετε με λίγο αλεύρι, βάζετε μέσα τη ζύμη και ψήνετε στους 180°C για 45′.
Ακολουθήστε το ELLE στο
Google News
και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!