Σούπα λαχανικών
Υλικά
1 ματσάκι νεροκάρδαμο
2-3 χούφτες φρέσκο σπανάκι
1 μπρόκολο
1 μεγάλη γλυκοπατάτα (ή 2 μικρές)
3 κρεμμύδια
1 πράσο
3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
2 κύβοι ζωμός κοτόπουλου ή λαχανικών
1 κ.γ. τζίντζερ σε σκόνη
5 γραμμ. κουρκουμάς
2 κ.σ. λευκό βαλσάμικο ξίδι ή χυμός λεμονιού
1 κ.σ. λάδι καρύδας
2 κ.σ. κρέμα καρύδας
Λίγοι κολοκυθόσποροι
Αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
1. Ψιλοκόβετε όλα τα λαχανικά και τα βάζετε σε μια μεγάλη κατσαρόλα μαζί με το νεροκάρδαμο, το σκόρδο, τον κύβο, το τζίντζερ και τον κουρκουμά. Αλατοπιπερώνετε,προσθέτετε 2 λίτρα νερό και τα αφήνετε να βράσουν για 20′-30’ μέχρι να μαλακώσουν τα υλικά. 2. Με ένα μπίμερ πολτοποιείτε τα λαχανικά. 3. Προσθέτετε το ξίδι, το λάδι και την κρέμα καρύδας. Σερβίρετε τη σούπα με κολοκυθόσπορους και λίγο ακόμα λάδι και κρέμα καρύδας.
Tip: Μπορείτε να φυλάξετε τη σούπα στην κατάψυξη.