Σουβλάκια κοτόπουλου με λάιμ και ρύζι μπασμάτι
Προετοιμασία: 1 ώρα, Βαθμός δυσκολίας: Εύκολο
Υλικά
800 γραμμ. στήθος κοτόπουλου κομμένο σε μπουκιές – 250 γραμμ. ρύζι μπασμάτι – Χυμός και ξύσμα από 1 λάιμ – Χυμός και ξύσμα από 1 λεμόνι – Αλάτι – Πιπέρι – Άνηθος ψιλοκομμένος – Μαϊντανός ψιλοκομμένος
Εκτέλεση
1. Μουσκεύετε το ρύζι για 30’, το σουρώνετε και το αφήνετε στην άκρη. 2. Ανακατεύετε τους χυμούς των λεμονιών με λίγο άνηθο, ρίχνετε αλάτι και πιπέρι και μαρινάρετε το κοτόπουλο. 3. Περνάτε το κρέας σε μεταλλικά σουβλάκια και τα ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο για 25’ στους 180ο C. 4. Σε μια κατσαρόλα με άφθονο αλατισμένο νερό που βράζει ρίχνετε το ρύζι για 2’. Χαμηλώνετε τη φωτιά στο μισό, σκεπάζετε το σκεύος και το αφήνετε να βράσει για ακόμη 6’. 5. Σερβίρετε τα σουβλάκια με το ρύζι, γαρνίρετε με το ξύσμα του λάιμ και του λεμονιού και πασπαλίζετε με άνηθο και μαϊντανό.