Cupcakes με μπανάνα και κρέμα τυριού: Αυτό το γλυκό δε θα το χορταίνεις!

Μπορεί μια συνταγή να σε κάνει να θέλεις συνεχώς γλυκό; Κι όμως μπορεί. Δοκίμασε αυτά τα λαχταριστά cupcakes με μπανάνα, που δίνουν μια ισορροπία στη γλυκύτητα με την κρέμα τυριού και θα μας θυμηθείς!

Elle 31 Αυγ. 21
Cupcakes με μπανάνα και κρέμα τυριού: Αυτό το γλυκό δε θα το χορταίνεις!

Υλικά:

2 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κουταλάκι μαγειρική σόδα
1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
½ φλιτζάνι ανάλατο βούτυρο
½ φλιτζάνι ζάχαρη
½ φλιτζάνι καστανή ζάχαρη
2 μεγάλα αυγά σε θερμοκρασία δωματίου
¼ φλιτζάνι κρέμα γάλακτος
2 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
½ φλιτζάνι βουτυρόγαλα σε θερμοκρασία δωματίου
1 φλιτζάνι πουρέ ώριμες μπανάνες (περίπου 2 μπανάνες)
Frosting κρέμας τυριού:
225 γρ. τυρί κρέμα μαλακωμένο
½ φλιτζάνι ανάλατο βούτυρο μαλακωμένο
1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
4 φλιτζάνια ζάχαρη άχνη

cupcakes

Εκτέλεση:

Προθερμάνετε το φούρνο στους 170°. Στρώνουμε ένα ταψί για cupcakes με επένδυση cupcake και το αφήνουμε στην άκρη. Σε ένα μεσαίο μπολ κοσκινίζουμε το αλεύρι, τη μαγειρική σόδα, την κανέλα και το αλάτι μαζί. Τα αφήνουμε στην άκρη. Στο μπολ ενός μίξερ χτυπήστε το βούτυρο, την κρυσταλλική ζάχαρη και την καστανή μέχρι να αφρατέψουν. Προσθέτουμε ένα ένα τα αυγά και χτυπάμε μέχρι να ενωθούν. Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και τη βανίλια μέχρι να ενωθούν.

Προσθέτουμε το βουτυρόγαλα και τον πουρέ μπανάνας και ανακατεύουμε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να ενωθούν. Προσθέτουμε τα ξηρά συστατικά και ανακατεύουμε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να ομογενοποιηθούν. Χρησιμοποιήστε μια σέσουλα μπισκότων για να βγάλετε τη ζύμη στο έτοιμο ταψί και γεμίστε τα στρώματα του cupcake μόνο στα 2/3 . Αφήνουμε για 18-20 λεπτά, ή μέχρι να φουσκώσουν τα cupcakes όταν πιεστούν ελαφρά. Βάλτε τα cupcakes στο ψυγείο.

Frosting κρέμας τυριού

Στο μπολ του μίξερ χτυπάμε το τυρί κρέμα και το ανάλατο βούτυρο μαζί μέχρι να ομογενοποιηθούν. Ξύστε το μπολ και ξαναχτυπήστε για περίπου 10 δευτερόλεπτα για να βεβαιωθείτε ότι όλα έχουν ενσωματωθεί πλήρως. Προσθέτουμε τη βανίλια, το αλάτι και τη ζάχαρη άχνη. Ανακατέψτε σε χαμηλή θερμοκρασία μέχρι να υγρανθεί η ζάχαρη σε σκόνη. Χτυπάμε μέχρι να γίνει λείο. Χρησιμοποιήστε ένα κώνο ζαχαροπλαστικής για να απλώσετε το frosting πάνω στα cupcakes. Καλή απόλαυση!

Διάβασε περισσότερες συνταγές για λαχταρισά cupcakes στο therecipiecritic.com.

Ακολουθήστε το ELLE στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

Σχετικά θέματα:

MHT