Υλικά:
10 κ.σ. ανάλατο βούτυρο σε θερμοκρασία περιβάλλοντος
1 1/4 φλ. ζάχαρη
3/4 φλ. κακάο χωρίς προσθήκη ζάχαρης σε σκόνη
1/2 κ.γ. αλάτι
2 κ.γ. βανίλια
2 μεγάλα αυγά
1/2 φλ. αλεύρια για όλες τις χρήσεις
1/2 φλ. σταγόνες σοκολάτας
280 γραμμ. καραμέλες βουτύρου
1/2 φλ. γάλα εβαπορέ
Εκτέλεση:
1. Σε μια μικρή κατσαρόλα λιώνετε τις καραμέλες στο γάλα σε μέτρια φωτιά ανακατεύοντας μέχρι να λιώσουν τελείως οι καραμέλες.
2. Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 180. Λαδώνετε ελαφρά ένα ταψί 20 x 20 και απλώνετε πάνω χαρτί ψησίματος.
3. Σε μια κατσαρόλα βάζετε το βούτυρο, το κακάο και το αλάτι και ανακατεύετε μέχρι να λιώσουν σε μέτρια φωτιά. Βάζετε το μείγμα στην άκρη, προσθέτετε την βανίλια και τα αυγά και ανακατεύετε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Τέλος προσθέτετε το αλεύρι σταδιακά και τις σταγόνες σοκολάτας και αφήνετε στην άκρη.
4. Ρίχνετε την μισή ζύμη στο ταψί και ψήνετε για 10′.
5. Βγάζετε από τον φούρνο, περιχύνετε τα brownies με την σος καραμέλας και προσθέτετε την άλλη μισή ζύμη από πάνω. Με ένα μαχαίρια ανακατεύετε ελαφρά την πάνω στρώση κάνοντας σχέδια με κυκλικές κινήσεις.
6. Ψήνετε για 20′ ακόμα.
7. Αφήνετε τα brownies να κρυώσουν σε θερμοκρασία δωματίου και στην συνέχεια τα μεταφέρετε στο ψυγείο για τουλάχιστον 1 ώρα πριν το σερβίρισμα.
Για περισσότερες γευστικές ιδέες κάνε κλικ εδώ whatsgabycooking.com