Υλικά:
1 φλ. ρύζι για σούσι ή αρμπόριο
1 ½ φλ. νερό
500 γρ. τόνος
1/4 φλ. σόγιας ή tamari (σάλτσα σόγιας χωρίς γλουτένη)
1 κ.γ σησαμέλαιο
1 κ.γ ξύδι λευκό ή ρυζιού
2 πράσινα κρεμμύδια
2 πιπερίτσες τσίλι
1 αγγούρι
1 αβοκάντο
1/2 ανανάς
νεροκάρδαμο ή γλιστρίδα
άσπρο και μαύρο σουσάμι
Εκτέλεση:
Βάζουμε το ρύζι σε σουρωτήρι και το ξεπλένουμε. Το βάζουμε σε μικρή κατσαρόλα με το νερό και, όταν πάρει βράση, χαμηλώνουμε στο μέτριο τη θερμοκρασία, καλύπτουμε με καπάκι και μαγειρεύουμε για 20 λεπτά ή ανάλογα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
Ακολουθήστε το ELLE στο
Google News
και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!