Για 4 άτομα
Προετοιμασία: 20, Ψήσιμο: 15΄
Υλικά
4 φέτες σολοµού (περίπου 250 γρ. η καθεµία)
1 µεγάλο κρεµµύδι, σε φέτες
1 λεµόνι, μόνο το ξύσμα του
2 σκελίδες σκόρδου, σε λεπτές φέτες
150 ml ελαιόλαδο
150 ml λευκό ξηρό κρασί
4 κ.γ. Tabasco
1 κ.σ. άνηθο ψιλοκοµµένο
1 κ.σ. µαϊντανό ψιλοκοµµένο
αλάτι και πιπέρι
Εκτέλεση
1. Προθερµαίνουµε το φούρνο στους 200°C (στις αντιστάσεις).
2. Σε ένα ταψί στρώνουµε το κρεµµύδι, από πάνω βάζουµε τον σολοµό, πασπαλίζουµε µε το ξύσµα λεμονιού, προσθέτουµε το σκόρδο και αλατοπιπερώνουµε.
3. Περιχύνουμε με το λάδι και το κρασί, ραντίζουμε με το Tabasco.
4. Ψήνουµε για 15 λεπτά.
5. Μεταφέρουµε τον σολοµό σε µια πιατέλα.
6. Ρίχνουµε τη σάλτσα που έµεινε στο ταψί στο µούλτι, χτυπάµε καλά και περιχύνουµε το ψάρι.
7. Πασπαλίζουµε µε τον άνηθο και τον µαϊντανό και σερβίρουµε.
Tip: Σερβίρετε τον σολομό με βραστές πατάτες ή με μια πλούσια πράσινη σαλάτα, ταιριάζουν πολύ.